Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Akkoord CAO voor uitzendkrachten

Datum nieuwsfeit: 30-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ABU

Akkoord CAO voor Uitzendkrachten(30-08-2000)

De ABU en de vakbonden zijn tot een akkoord gekomen over een nieuwe CAO voor Uitzendkrachten. Hoofdpunten uit dit akkoord zijn een loonsverhoging per 18 september 2000 van 3,9% en de invoering van een nieuw functie-indelingssysteem met bijbehorend loongebouw per 1 januari 2001. Dit nieuwe loongebouw is afgeleid van 26 grote CAO's waarin de uitzendbranche veel uitzendkrachten plaatst. De loonsverhoging per 18 september 2000 is verwerkt in dit nieuwe loongebouw.

De ontwikkeling van het nieuwe loongebouw is weer een belangrijke stap vooruit in de erkenning van de uitzendbranche als een volwassen en grote sector, waarin jaarlijks circa 800.000 mensen werkzaam zijn. Na de invoering van de wet Flexibiliteit en zekerheid per 1 januari 1999 en de daaraan gekoppelde vijfjarige CAO voor Uitzendkrachten weerspiegelt dit loongebouw de ontwikkelingen in de branche. Het loongebouw kent 9 niveaus, met 6 tot 12 posities, waardoor ook de uitzendkrachten in vaste dienst bij het uitzendbureau een goede loonontwikkeling met progressieve stappen kunnen doormaken. Hiermee is zeker gesteld dat genoemde groep flexprofessionals zich ook op de lange termijn aan de uitzendbranche willen binden.

Tevens zijn er aanloopschalen ontwikkeld met een op maat gesneden arbeidsvoorwaardenpakket voor mensen zonder werkervaring, reïntegratiedoelgroepen en dergelijke. Hiermee wordt zowel de belangrijke allocatieve functie van de uitzendbranche als de rol van de uitzendbranche in de reïntegratieplannen verankerd. Op dit moment plaatsen ABU-bureaus al 21% van de uitzendkrachten uit doelgroepen.

Daarnaast is een aantal afspraken gemaakt over sectoren die een lager instroomniveau kennen dan de ABU-CAO, ziekteverzuimaanpak, scholing, tijdsverantwoording en dergelijke.

Met deze CAO is de uitzendbranche weer verder ontwikkeld als volwaardig, maar ook als permanente werkgever. De CAO heeft een looptijd van een jaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie