Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KNWV Kampioenschap Matchrace 2000 in Hoorn

Datum nieuwsfeit: 30-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

DATUM: 30-8-2000

ZEILEN - KNWV Kampioenschap Matchrace 2000 in HoornKNWV

Op 19 en 20 augustus vond bij de Watersportvereniging Hoorn voor de tweede keer in de historie in Nederland het KNWV Kampioenschap Matchrace plaats. Na enig dubben werd dit kampioenschap in de J22 klasse verzeild.

Matchrace is wedstrijdzeilen op een heel andere manier dan we gewend zijn in onze normale wedstrijden waar velden van 25 tot 75 boten in een keer worden gestart.

Bij matchracen is 't een strijd tussen twee boten die voor de start al hun tactische spelletje spelen, waar bij de boten steeds gevolgd worden door een rubberboot met twee umpires, die direct met gele of blauwe vlaggen de twee boten duidelijk maken wie er een strafrondje moet draaien als een van de boten een vlag heeft opgestoken omdat hij vindt dat de andere boot een regel heeft overtreden.

In Nederland is matchracen nog niet zo populair. We kennen natuurlijk allemaal Roy Heiner die in zijn Soling zowel fleetrace als matchracen beheerst en een kanshebber is voor een Olympische medaille in Sydney. En het team van Klaartje Zuiderbaan is recent Europees Kampioen matchrace dames in Zweden geworden. Sommige Nederlandse teams zijn dus goed. Het aantal Nederlandse teams dat matchracet naast fleetrace is nog beperkt. In landen als Denemarken en Duitsland zijn hele
competities tussen verenigingen opgezet met boten van de vereniging om matchrace te zeilen. En wie kent niet de schitterende beelden van de ultieme matchrace, de America's Cup, die februari dit jaar weer door Nieuw Zeeland is gewonnen.

Aan het KNWV Kampioenschap Matchracen in Hoorn namen uiteindelijk 6 Nederlandse teams deel. Alle deelnemers zeilden een tegen een twee keer tegen elkaar een match van ca. 15 a 20 minuten. De meeste matches waren heel spannend en werden pas op de finishlijn beslist. De wind liet ons af en toe in de steek, maar meestal was er een lekker lopend windje. Het winnende team verloor 1 match en won dus 9 matches en werd overtuigend winnaar en kreeg de rode KNWV Kampioenswimpel.

Eindstand:

1. team Roos, van Dijk, Andriessen en Boersma9 punten

2. team Hin, Sonnenberg, Feitsma en Goethals 6 punten

3. team M. Steltenpool, den Boer, Weber en Vermeulen 6 punten
4. team Nieuwenhuizen, Unger en van Lierde 4 punten

5. team Kieft, de Koning, Jellema en Bes van WSV Hoorn1 punt
6. team J. Steltenpool, de Bruijn, Pot en Vroen 1 punt.

Op 15 oktober organiseert de WSV Hoorn in het kader van Aqua Hoorn weer match zeilen in de J22 klasse. Op 14 oktober worden eerst fleetraces gezeild.
Matchrace is typisch een publieksport. De banen liggen dicht onder de wal van het Hoornse Hop bij de uitzichtheuvel / kantine van Hollandia en voor de Parkschouwburg en op zondagmiddag 15 oktober in de kom voor de Hoofdtoren. Van de wal is een en ander goed te volgen. Ook vanaf eigen boten zijn de wedstrijden goed te volgen.

Voor nadere informatie, uitslagen of nadere afspraken over pers faciliteiten op 14 en 15 oktober kunt u contact opnemen met de heer J.L. Kieft van de WSV Hoorn via tel. 0229 235060 / 06 51267259 of e-mail hans@kieft-1.myweb.nl

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie