Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zes nieuwe 30 km-zones in Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 30-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

augustus 2000

Zes nieuwe 30 km-zones

Na Kruiskamp en Liendert, zal in nog zes Amersfoortse wijken een 30 km-zone ingevoerd worden. Het gaat om de wijken Dorrestein, Leusderkwartier, Randenbroek, Schuilenburg, Soesterkwartier en Hooglanderveen. Behalve verkeersborden met aangepaste maximumsnelheid, komen in de zones bijvoorbeeld verkeersdrempels, inritconstructies en plateaus op kruispunten. Deze maatregelen maken woonwijken veiliger en verbeteren de leefbaarheid.

De invoering van 30 km-zones is onderdeel van het Verkeers- en Vervoersplan 1999 dat de gemeenteraad september vorig jaar heeft vastgesteld. Realisering van de zones is in fasen. Na Kruiskamp en Liendert, die de voorzieningen al hadden, vormen de genoemde zes wijken fase 1. Rond 2003 zal fase 2 starten. Bij het maken van de plannen voor 30 km-zones zijn diverse belanghebbenden betrokken geweest, zoals bewoners, wijkbeheerders, winkeliers en wijkagenten. De plannen zijn vervolgens bekendgemaakt in de media en via inloopavonden in de wijken. Daarna hebben ze een maand ter inzage gelegen in het Stadsinformatiecentrum de Observant. Er zijn enkele bezwaarschriften binnengekomen. Als gevolg daarvan zijn sommige plannen aangepast. Zo begint het 30 km-gebied in het Soesterkwartier nu bij de Plataanstraat in plaats van bij de Dahliastraat. Iedereen die een bezwaarschrift indient, krijgt van de gemeente bericht.

Het college van B&W heeft inmiddels de plannen goedgekeurd. Als ook de gemeenteraad instemt, zullen de werkzaamheden dit najaar starten in Hooglanderveen en het Soesterkwartier. In Dorrestein, Leusderkwartier, Randenbroek en Schuilenburg zal dat waarschijnlijk begin volgend jaar gebeuren. Omwonenden krijgen voor aanvang van de werkzaamheden nadere informatie van de aannemer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie