Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 30-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 30-08-2000 1e persbericht 30 augustus 2000

Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal fiets
Een 43-jarige Eindhovenaar is in de nacht van dinsdag op woensdag rond twee uur aangehouden in de Vestdijktunnel. De verdachte werd betrapt bij het openbreken van het slot van een damesfiets in de nabijheid van het centraal station, waarna hij op de fiets wegreed. Er is proces verbaal opgemaakt en de fiets is in beslag genomen. De fiets staat op het bureau in afwachting van een aangifte.

Eindhoven: Diefstal Motor
Van het Mimosaplein is dinsdag tussen 17.00 en 22.15 uur een Ducati, kenteken MB-PG-89, weggenomen. De motor heeft een zwarte tank en zilvergrijs frame.

Eindhoven: Getuigen aanrijding gezocht
Woensdagmorgen is om 7.10 uur een 17-jarige bromfietser gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Montgomerylaan / Michelangelolaan. Een lijnbus reed over de Montgomerylaan vanuit de richting Winston Churchillaan. Op het kruispunt sloeg de 54-jarige chauffeur rechtsaf. De op het fietspad rechtdoor rijdende bromfietser werd hierbij aangereden. Het slachtoffer is met een verwonding aan zijn rechterhand opgenomen in het Catharina Ziekenhuis. De politie vraagt getuigen van de aanrijding zich te melden op 040-2331000.

Helmond: Snelheidscontrole
Aan de Mgr. Swinkelsstraat reden dinsdag tussen 15.00 en 17.00 uur zestig van de 1210 voertuigen op snelheid gecontroleerde voertuigen boven de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 82 km per uur.

Helmond: Drugs
Een 38-jarige Helmonder is dinsdag in zijn woning aangehouden op verdenking van drugshandel. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.

Valkenswaard: Achtervolging
Een 42-jarige man uit Valkenswaard is in de nacht van dinsdag op woensdag om 2.15 uur na een achtervolging aangehouden. De verdachte ging er bij controle op de Bergstraat in Dommelen met hoge snelheid vandoor, waarna een achtervolging volgde door de straten van Valkenswaard. De achtervolging was voorbij toen de verdachte met zijn auto aan de linkerzijde van de zuidelijke randweg van Valkenswaard in een sloot reed. Hij werd overgebracht naar het bureau, waar hij bij een ademanalyse ruim 1,45 promille blies.

Breugel: Aanrijding onder invloed
Dinsdag is een 33-jarige Amsterdammer om 20.25 uur aangehouden op het Pieter Brueghelplein. De verdachte was betrokken bij een aanrijding met materiele schade. Bij komst van de politie bleek de verdachte onder invloed. Hij blies bij een ademanalyse tegen de 1,1 promille. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4,5 uur.

Son: Inbraak in autos
In een auto geparkeerd aan de Bernhardstraat zijn in de nacht van dinsdag op woensdag onderdelen van een autoradio en zeven CDs weggenomen. Er was een ruitje van het achterportier vernield. Diezelfde nacht werd op dezelfde manier ingebroken in een auto aan de Nassaustraat. Uit deze auto verdwenen een portemonnee een geldbedrag in de tientallen guldens, pasjes en identiteitspapieren. Ook werden een radio-CD-speler en vijf CDs weggenomen.

Asten: Onder invloed
Een 49-jarige automobilist uit Gemert is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 2.30 uur met zijn auto uit de bocht gevlogen. De man reed vanuit Meijel over de N279 rechtdoor op het Ei van Ommel en kwam met zijn auto over de sloot in de bosjes terecht. Bij een ademanalyse op het bureau blies de man 1,05 promille. Er is proces verbaal opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van 4 uur.

Someren: Aanrijding
Op de kruising Laan ten Boomen, Heesvenstraat waren woensdagmorgen rond 8.30 uur een 37-jarige automobiliste uit Asten en een 19-jarige automobilist uit Someren betrokken. De vrouw wilde linksaf vanuit de Laan ten Bomen de Heesvenstraat inslaan. Hierbij zag zij de haar tegemoetkomende auto niet aankomen. Beide voertuigen zijn ernstig beschadigd en de vrouw heeft waarschijnlijk nekletsel.

Eersel: Poging diefstal
Aan de Dreef is dinsdag rond 17.00 uur geprobeerd in te breken in een personenauto. Het bleef bij een poging, er werd echter nog wel een deuk in de deur getrapt.

Heeze: Onder invloed
Een 26-jarige man uit Geldrop heeft een proces verbaal en rijverbod van 4 uur gekregen. Hij reed in de nacht van dinsdag op woensdag onder invloed over de Kapelstraat. Bij een ademanalyse blies hij ruim 1,0 promille.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie