Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vendex KBB neemt elektronicaketen It's over

Datum nieuwsfeit: 30-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vendex KBB neemt elektronicaketen It's over

Koninklijke Vendex KBB N.V. heeft het voornemen om de elektronicaformule It's over te nemen. It's exploiteert in Nederland 65 grote winkels, gespecialiseerd in elektrische huishoudelijke apparaten en consumentenelektronica (audio, video, pc's etc.). Daarnaast behoort tot It's een keten van 20 winkels onder de naam Van Boxtel die gehoorapparaten verkoopt. It's behaalt met circa 600 medewerkers (FTE) een consumentenomzet van meer dan f 450 miljoen. De onderneming zal direct aan de concernwinst bijdragen.

De overname van It's is voor Vendex KBB van strategische betekenis. De markt van consumentenelektronica wordt gezien als een belangrijke groeimarkt, onder meer door de voortgaande introductie van nieuwe technologieën en producten. VendexKBB gaat er vanuit dat de Nederlandse markt in de toekomst nog slechts ruimte biedt voor enkele grote spelers. Door de overname van It's en eerdere acquisities heeft het concern zich ervan verzekerd in dit proces een belangrijke rol te spelen.

Op dit moment is het concern al een belangrijke speler, onder meer met de gespecialiseerde elektronicaformules Dixons, Dynabyte, Dixtone en Modern Electronics en met de elektronica-afdeling van Vroom & Dreesmann, ElectricCity. It's zal onder eigen naam binnen de groep Speciaalzaken Hard Goods worden voortgezet en zal onder meer op inkoopgebied gaan samenwerken met Modern Electronics.

De ondernemingsraden is advies gevraagd over de beoogde transactie. De vakorganisaties en de fusiecommissie van de SER zijn heden geïnformeerd. De overname zal worden aangemeld bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa in Den Haag.

Vendex KBB heeft sinds het najaar van 1999 zijn distributiekracht in de elektronicasector versneld opgevoerd. In oktober vorig jaar werd Modern Electronics overgenomen. Aan deze formule werd de bestaande keten Valkenberg toegevoegd. Modern Electronics exploiteert thans in Nederland ruim 80 voornamelijk grote winkels, gespecialiseerd in onder meer audio, video, televisie, pc's, computersoftware, telecommunicatie en elektrische huishoudelijke apparaten.

In november 1999 lanceerde de Dixons-groep onder de naam Dixtone een nieuwe winkelformule voor (mobiele) communicatieapparatuur. Deze formule zal binnen drie jaar uitgroeien tot een keten van circa 100 winkels. Inmiddels zijn er 15 vestigingen geopend en zijn huurcontracten gesloten voor nog eens 20 winkels. In april van het lopende jaar werd Dynabyte overgenomen. Dynabyte exploiteert in Nederland 27 computerspeciaalzaken. De keten heeft een landelijke spreiding en is snelgroeiend. Dynabyte is ingepast in de Dixons-groep en zal onder eigen naam de expansie voortzetten.

Na de overname van It's beschikt het concern over vijf gespecialiseerde winkelformules met ruim 300 vestigingen, die samen de volle breedte van de markt voor consumentenelektronica, communicatiemiddelen en elektrisch huishoudelijke apparaten bestrijken. In het segment van de zogenoemde klein-elektronica zijn de formules Dixons, Dynabyte en Dixtone actief. Op het gebied van huishoudelektronica exploiteert het concern de formules Modern Electronics en It's. Daarnaast is Vroom & Dreesmann in 32 vestigingen actief met de warenhuisformule ElectricCity, waar huishoudelijke apparaten, pc's en communicatie-apparatuur wordt verkocht.

Koninklijke Vendex KBB is de leidende non-foodretailer in Nederland en is met diverse winkelformules ook actief in België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Tot de onderneming behoren zesentwintig bekende formules in de sectoren warenhuizen en speciaalzaken. Over het boekjaar 1999/2000 (per 31 januari) behaalde Vendex KBB een netto-omzet van f9,7 miljard, een bedrijfsresultaat van meer dan f 500 miljoen en een nettowinst van ruim f 300 miljoen. Het gezamenlijke aantal winkels bedraagt circa 2600 en het aantal medewerkers ruim 54 duizend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie