Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KUB-voorlichter Maurice Ackermans met pensioen

Datum nieuwsfeit: 30-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Brabant

KUB-voorlichter Maurice Ackermans met pensioen

Jolanda van den Broek hoofd Voorlichting en Externe Betrekkingen, Pieter Siebers woordvoerder Tilburgse universiteit

Maurice Ackermans, hoofd Voorlichting van de KUB neemt na bijna twintig jaar afscheid van de Tilburgse universiteit. Drs. Jolanda van den Broek is benoemd tot hoofd van de afdeling Voorlichting en Externe Betrekkingen. Een belangrijk deel van de taken van Ackermans wordt overgenomen door drs. Pieter Siebers. Hij wordt woordvoerder en wetenschapsvoorlichter van de Katholieke Universiteit Brabant.

Jolanda van den Broek is momenteel hoofd Studievoorlichting, alumnibeleid en public relations binnen de afdeling Voorlichting en Externe Betrekkingen van de KUB. Zij is sinds 1990 verbonden aan de Katholieke Universiteit Brabant. De eerste jaren in de functie van PR-functionaris. Vervolgens was zij nauw betrokken bij de ontwikkeling van het universitair alumnibeleid. In dat kader is zij hoofdredacteur van het alumnimagazine KUB ter Visie. Sinds medio 1996 is zij tevens verantwoordelijk voor de studievoorlichting. Van den Broek studeerde Communicatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, met als afstudeerrichting Voorlichting. Direct na het afstuderen werkte zij als voorlichter bij de Open Universiteit in Heerlen. Vervolgens was zij werkzaam bij de afdeling Voorlichting en Public Relations van de gemeente Utrecht. Na haar studie volgde zij naast diverse cursussen, de Tias-opleiding Beleidsvoering in non-profit en overheidsorganisaties.

Pieter Siebers (1956) is momenteel hoofdredacteur van KUBweb, de verzamelde websites van de Tilburgse universiteit. Eveneens is hij als projectleider Wetenschapscommunicatie sinds 1999 verantwoordelijk voor diverse projecten waarin de buitenwereld op de hoogte wordt gesteld van de onderzoeksactiviteiten van de KUB.
Hij was van 1992 tot en met 1998 hoofdredacteur van Univers, het onafhankelijk weekblad van de KUB. Daarvoor was hij werkzaam als publicist en journalist voor diverse bladen en tijdschriften. In de jaren tachtig was hij onder meer projectleider media bij het huidige Verwey-Jonker onderzoeksinstituut te Utrecht. Tevens werkte hij (in deeltijd) als docent kunst- en media-geschiedenis op de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en woont in Tilburg.

Ter gelegenheid van het vertrek van Maurice Ackermans, die met zijn markante stijl en flamboyante optreden jarenlang mede het gezicht van de KUB bepaalde, biedt het College van Bestuur hem een afscheidsbijeenkomst aan op dinsdag 26 september om 16.00 uur. De bijeenkomst vindt plaats in de aula van de KUB en wordt gevolgd door een receptie.

30-08-2000 KUB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie