Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Angelique-cyclus vanaf 30 augustus op NET 5

Datum nieuwsfeit: 30-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NET5

Persberichten

'Angelique'-cyclus, vanaf 30 augustus op NET 5

NET 5 brengt eind augustus het eerste deel uit de wereldberoemde filmcyclus 'Angélique', te weten 'Angélique, Marquise des Anges' (in Nederland bekend als 'Angélique, Markiezin der Engelen'). De overige vier vervolgfilms uit deze klassieke, romantische, historische, avontuurlijke serie, die begin jaren zeventig door veel vrouwen ademloos werd bekeken, zullen vervolgens gedurende de maand september op NET 5 te zien zijn.

De romantische herinneringen aan de zeventiende eeuw in 'Angélique' zijn gebaseerd op vijf romans, wereldwijde bestsellers die zo ongeveer de status van klassiekers bereikt hebben, van het echtpaar Anne en Serge Golon. Deze romans werden verfilmd door de in 1978 overleden Franse regisseur Bernard Borderie. Michèle Mercier vertolkt in alle vijf films de hoofdrol van de titelheldin. De op 1 januari 1939 in Nizza geboren Mercier bereikte met de rol van Angélique het grootste succes uit haar carrière. De vaste partner van Mercier gedurende de 'Angélique'-films was Robert Hossein. Hij speelde gedurende zijn loopbaan voornamelijk gangsterrollen. Daarnaast oefende hij met veel succes het beroep van regisseur uit.

Angélique, Markiezin der Engelen (Angélique, Marquise des Anges) Franse/Italiaanse/Duitse romantische avonturenfilm uit 1964. Rolverdeling: Angélique - Michèle Mercier; Joffrey de Peyrac - Robert Hossein; Desgrez - Jean Rochefort; Nicolas - Giuliano Gemma; De Plessis - Claude Giraud; Louis XIV - Jacques Toja; Bourjus - Noël Roquevert; Le Poète - Jean-Louis Trintignant.
Regie: Bernard Borderie.
Inhoud:
Frankrijk, gedurende de macht van koning Lodewijk de Veertiende. Angélique, de dochter van een vooraanstaande familie uit de Franse provincie staat op het punt om in het huwelijk te treden met een vreemde man waar ze niet van houdt. Stukje bij beetje slaagt hij erin om haar vertrouwen en liefde voor zich te winnen.
Angélique, De Weg naar Versailles (Merveilleuse Angélique) Franse/Italiaanse/Duitse romantische avonturenfilm uit 1965 Inhoud:
Nadat haar man Joffrey ter dood veroordeeld is, moet Angélique alleen met haar twee kinderen verder. Ze vlucht naar het hof van Miracles dat wordt geregeerd door Nicolas, een jeugdvriend van Angélique. Rivalen hebben een verbond gesloten met de politie en vallen de troepen van Nicolas aan. Nicolas offert zichzelf op zodat Angélique kan ontsnappen. Ze wordt echter gepakt en in de Châteletgevangenis opgesloten.

Angélique en de Koning (Angélique et le Roi)
Franse/Italiaanse/Duitse romantische avonturenfilm uit 1966 Inhoud:
Versailles wordt gekenmerkt door duels, vuistgevechten, jaloezie, begeerte en liefde. Het is nooit saai wanneer Angélique in de buurt is. Deze keer spelen de avonturen zich af aan het hof van de Zonnekoning. Angélique hoeft niets anders te doen dan de Perzische ambassadeur over te halen om een verdrag met Lodewijk de Veertiende te ondertekenen. Het probleem is echter dat de ambassadeur het verdrag alleen wil tekenen in ruil voor Angélique. Ondertussen wordt Mme. De Montespan, de minnares van de koning, bijna gek van jaloezie en beraamt een dodelijk plan om haar rivale uit de weg te ruimen. Angélique overleeft een vergiftiging en wint de liefde van de koning. Ze ontdekt echter ook dat haar ware liefde, Joffrey de Peyrac nog altijd in leven is. Dus begint er voor Angélique een nieuw avontuur wanneer ze op zoek gaat naar haar grote liefde.
Angélique, de Ontembare (Indomptable Angélique) Franse/Italiaanse/Duitse romantische avonturenfilm uit 1967 Inhoud:
Angélique is het hof van de koning ontsnapt en reist naar de Middelandse Zee om haar echtgenoot Peyrac terug te vinden. Om aan de barbaarse zeerovers te ontkomen, springt zij van boord als de galei waar zij op reist wordt aangevallen. Zij wordt uit zee gered door een driemaster waarop d'Escrainville het bevel voert. Als Angélique zich verzet tegen zijn avances wordt hij woedend en laat haar als slavin verkopen. Tot haar onbeschrijflijk geluk blijkt dat degene die haar heeft laten kopen haar echtgenoot is. Zullen zij nu eindelijk het geluk hebben gevonden?

Angélique en de Sultan (Angélique et le Sultan) Franse/Italiaanse/Duitse romantische avonturenfilm uit 1968 Inhoud:
d'Escrainville is er weer in geslaagd Angélique te ontvoeren en het schip van Peyrac zo zwaar te beschadigen dat hij hun niet kan achtervolgen. Toch weet Peyrac zijn vijand spoedig in te halen, maar te laat: d'Escrainville heeft Angélique inmiddels in Algiers aan land gezet. Het schip van Peyrac vergaat in een storm en hij weet ternauwernood de kust te bereiken. Daar wordt hij in de gevangenis geworpen. Als hij weet te ontsnappen verneemt hij dat Angélique terecht is gekomen in de harem van de koning van Marokko. Na een hevige ruzie met de koning belandt ook Angélique in de cel en Peyrac besluit haar koste wat het kost vrij te krijgen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie