Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Winnie Sorgdrager spreekt Letterenlezing 2000 uit aan RUG

Datum nieuwsfeit: 31-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Zoeken in het persarchief 30 aug 2000

Nummer 102 23 augustus 2000

Winnie Sorgdrager spreekt Letterenlezing 2000 uit

Mw. mr. W. Sorgdrager opent op donderdag 31 augustus het facultaire jaar van de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij spreekt dan de Letterenlezing 2000 uit, onder de titel 'Cultuur en overheid van het verleden naar de toekomst: het adviessysteem.' De lezing vindt plaats in de Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerkhof 1 te Groningen en begint om 16.00 uur. De toegang is vrij. Noot voor de pers

In haar lezing gaat Sorgdrager onder andere in op de achtergronden van de cultuurnota. Zij is voorzitter van de Raad voor Cultuur, het wettelijk adviesorgaan van de regering op het gebied van het cultuurbeleid. De Raad heeft als doel culturele ontwikkelingen te stimuleren, de betrokkenheid bij cultuur te vergroten en de vrijheid van expressie en communicatie te waarborgen. Op 15 mei jl. heeft de Raad voor Cultuur advies uitgebracht over het landelijk cultuurbeleid aan de staatssecretaris van Cultuur. Dit advies heeft nogal wat stof doen opwaaien omdat het voorstelt subsidie aan een aantal grote toneelgezelschappen zoals toneelgroep de Appel en Maatschappij Discordia te beëindigen.

Winnie Sorgdrager studeerde Nederlands Recht aan de RUG en vervulde van 1979 tot 1994 diverse functies binnen het Openbaar Ministerie. Van 1994 tot 1998 was zij Minister van Justitie. Naast haar werkzaamheden heeft zij altijd diverse nevenfuncties vervuld. Zo was zij onder meer voorzitter van het bestuur van de Academie voor Beeldende Kunst AKI, de Stichting Nes-theaters, de Stichting Nederlandse Dansdagen en maakte zij deel uit van het bestuur van operagezelschap en symfonie-orkest Forum. Sorgdrager heeft verschillende publicaties op haar naam staan, waaronder het boek 'Een experiment in het bos' (de geschiedenis van de TH-Twente) en 'Een verantwoordelijke minister'.

Noot voor de pers

Voor meer informatie: Krista van der Lugt, Faculteitsbureau Letteren, tel. (050)363 61 26

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie