Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NWO/SPINOZA-premie 2000 voor UvA-hoogleraar Daan Frenkel

Datum nieuwsfeit: 31-08-2000
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamNWO/SPINOZA-premie 2000 voor UvA-hoogleraar Daan FrenkelOp 31 augustus 2000 maakte de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) bekend dat prof. dr. D. Frenkel de NWO/SPINOZA-premie 2000 ontvangt. Daan Frenkel (1948) is hoofd van de afdeling Zachte Gecondenseerde Materie en leider van de onderzoeksgroep Computerfysica bij het FOM-Instituut AMOLF in Amsterdam; daarnaast is hij hoogleraar Simulaties van macromoleculen aan de Universiteit van Amsterdam en hoogleraar Computationele fysische chemie aan de Universiteit Utrecht.

De NWO/SPINOZA-premie is de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland en wordt in toenemende mate gezien als de 'Nederlandse Nobelprijs'. De ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie