Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Loverboy Construction' op scholen in Schoonhoven

Datum nieuwsfeit: 31-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 25 augustus 2000

"Loverboy Construction" op scholen in Schoonhoven

Op initiatief van de politie Schoonhoven zal het stuk 'Loverboy Construction gespeeld door leden van Jong Arto III van het toneelgezelschap Arto Post Laboro aan leerlingen van het voortgezet onderwijs en het Zadkine College worden getoond. In samenwerking met Jong Arto III is hiertoe besloten. Gezien het feit dat de gespeelde problematiek overal in Nederland, en dus ook in Schoonhoven, zeer actueel is, vindt de politie het van wezenlijk belang dat zo veel mogelijk jongeren in staat worden gesteld de voorstelling te bezoeken. Het is een prachtige manier van preventief bezig zijn: de jongeren laten zien hoe het verschijnsel "Loverboy" werkt. De voorstelling gaat over het volgende: een mooie gladde jongen die meisjes de prostitutie in leidt/ lokt. Hij voelt feilloos aan wanneer een meisje kwetsbaar is. Hij speelt hier op in door haar te overweldigen met aandacht en grote cadeaus. Tegelijkertijd weet hij haar te isoleren van haar omgeving. Door manipulatie wordt zij totaal afhankelijk van hem. Hij haalt haar weg uit haar vertrouwde omgeving en laat haar werken in een bordeel Het verdiende is uiteraard voor hem. Het gespeelde staat zo dicht bij de realiteit dat de politie onder indruk was van de voorstelling. De politie is dan ook van mening dat de preventieve werking zeer groot kan zijn. De voorstelling wordt vertoond aan leerlingen van het Zadkine college en de derde en vierde klassen van het voortgezet onderwijs in Schoonhoven: S.G. "Het Schoonhovens College" en C.S.G. "Willem de Zwijger". De voorstellingen voor het Zadkine college worden gegeven op 31 augustus in het Arto theater te Schoonhoven. De voorstellingen voor de Willem de Zwijger en het Schoonhovens college worden gegeven op 13 en 14 september in het Schoonhovens college.

Het project wordt gefancieerd door: Politie Hollands Midden, gemeente Schoonhoven, Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland en de scholen voortgezet onderwijs Schoonhoven.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met mevrouw I. van den Berg, Politie te Schoonhoven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie