Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over kwaliteit holsters politie-pistolen

Datum nieuwsfeit: 31-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal


2990015070

Vragen van het lid Rietkerk (CDA) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de kwaliteit van holsters voor politie-pistolen. (Ingezonden 31 augustus 2000)


1

Bent u op de hoogte van het alarmerend bericht van de Nederlandse politiebond over de kwaliteit van de holsters voor politie-pistolen?
1)


2

In hoeveel gevallen zijn er politie-pistolen verloren of gestolen/ontvreemd wegens de slechte kwaliteit van de holsters in de afgelopen vier jaren? Hoe groot is het gevaar van verlies of vervreemding als er niets gebeurt aan de kwaliteit van de holsters? Vindt u het niet ongerijmd dat politie-agenten noodgedwongen reeds op eigen kosten een betere holsters hebben aangeschaft (via internet)?


3

Wat is het effect van een slechte kwaliteit van de holster van een politie-pistool op het adequaat handelen van politiemensen en op de veiligheid voor politiemensen?


4

Is het waar dat de Nederlandse Politiebond drie jaar geleden reeds aan de bel heeft getrokken bij uw ministerie? Is het waar dat enige jaren geleden de portefeuillehouder in de raad voor hoofdcommissarissen ook gepleit heeft voor een betere kwaliteit van de holsters? Zo ja, waarom heeft u niets met deze signalen gedaan?


5

Bent u van mening dat, gelet op de kwaliteit van de holsters van politie-pistolen en de gevaren voor politiemensen en de samenleving op korte termijn, de holsters vervangen moeten worden voor een betere kwaliteit holsters? Zo ja, wanneer gaat u dit doen?

Nos-Journaal 26 augustus jl., 22.00 uur.

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie