Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over bereikbaarheid van Vathorst per auto

Datum nieuwsfeit: 31-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal


2990015100

Vragen van de leden Van der Steenhoven en Van Gent (beiden GroenLinks) aan de ministers van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en van Verkeer en Waterstaat over de uitspraak van de Raad van State inzake de bereikbaarheid van Vathorst per auto. (Ingezonden 31 augustus 2000)


1

Heeft u kennisgenomen van de uitspraak van de Raad van State (20001629/2) waarbij de Raad het Streekplan Utrecht voor het deel van de VINEX-locatie Vathorst vernietigt vanwege de beperkte tijdige autoontsluiting van de nieuw te bouwen wijk?


2

Bent u van mening dat een goede ontsluiting van VINEX-wijken voor de auto inderdaad een eis is vanuit het mobiliteits- en ruimtelijke ordeningsbeleid? Zo neen, waarom niet? Zo ja, geldt een tijdige ontsluiting van VINEX-wijken ook voor het openbaar vervoer?


3

Gaat u ervan uit dat bewonersgroepen ook met succes naar de Raad van State kunnen stappen voor andere VINEX-wijken, waar bijvoorbeeld het openbaar vervoer of de auto ontsluiting niet tijdig gereed is?


4

Bent u van mening dat woonwijken met een goede openbare vervoer- en fietsontsluiting en een beperkte autoontsluiting mogelijk dienen te zijn?


5

Bent u bereid in de 5e Nota Ruimtelijke Ordening, dan wel het Nationaal Verkeers- en Vervoersplan de mogelijkheid van woonlocaties met een beperkte autoontsluiting expliciet op te nemen als rijksbeleid?


6

Erkent u dat een groot deel van de problemen van de ontsluiting van Vathorst (OV en weg) op het terrein van het rijk ligt? Bent u bereid samen met de gemeente Amersfoort naar een oplossing te zoeken om na de uitspraak van Raad van State uit de impasse te geraken?

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie