Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen proefproces FNV uitkering terugkerende Surinamers

Datum nieuwsfeit: 31-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 31 augustus 2000

VRAGEN VAN HET LID SANTI (PVDA) AAN DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

1. Heeft u kennisgenomen van het voornemen van de FNV om een proefproces te starten indien Surinamers die voor terugkeren naar hun vaderland hun uitkering op grond van de Wet beperking export uitkeringen niet kunnen meenemen? Wat is hierop uw reactie?

2. Is het waar dat de Wet beperking export uitkeringen op gespannen voet staat met de Remigratiewet voor mensen die naar Suriname willen remigreren zolang er geen andhavingsverdrag met dat land is? Zo ja, bent u voornemens dit spanningsveld nader te bestuderen en zo mogelijk te verhelpen?

3. Bent u van mening dat momenteel de situatie in Suriname en de verhouding met Suriname zo is dat het sluiten van een handhavingsverdrag waarmee uitkeringen exporteerbaar worden tot de reële mogelijkheden behoort? Heeft u recent nog extra inspanningen gedaan? Kunt u aangeven wat de huidige stand van zaken is met betrekking tot het sluiten van een handhavingsverdrag met Suriname?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie