Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste paal nieuwbouw basisschool Pieter Bas Capelle

Datum nieuwsfeit: 31-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Nieuwbouw voor Pieter Bas

Aanstaande donderdag 31 augustus 2000 om 09.00 uur slaat wethouder Welzijn en Educatie Gerard van den Akker, de eerste paal voor de uitbreiding van de Rooms Katholieke basisschool Pieter Bas met drie permanente lokalen.

Het leerlingaantal van de Pieter Bas is in de laatste jaren sterk gegroeid. Het huidige schoolgebouw aan de Dakotaweg werd te klein voor de 250 leerlingen die de school nu telt. Daarom moesten enkele klassen uitwijken naar noodlokalen bij de Protestants Christelijke Basisschool De Horizon aan de Koggerwaard. Met de omwonenden was afgesproken dat deze lokalen uiterlijk deze zomer weer verwijderd zouden worden. Twee weken geleden zijn de lokalen verplaatst naar de Lijstersingel waar ze door de basisschool voor openbaar speciaal onderwijs De Bouwsteen in gebruik worden genomen. Twee groepen van de Pieter Bas zijn tot de oplevering van de nieuwe lokalen te gast bij de basisschool De Octopus die vlak bij de Pieter Bas gehuisvest is.

In het voorjaar heeft de gemeente in samenwerking met het schoolbestuur van de Pieter Bas het bouwplan ontwikkeld dat voorziet in de permanente uitbreiding van de school met drie lokalen op het eigen terrein. Bovendien zijn in het bouwplan aanpassingen van het hoofdgebouw opgenomen die de overlast door vandalisme moeten terugdringen. Ook wordt de school op bescheiden schaal aangepast aan de onderwijskundige eisen van de 21e eeuw. De totale kosten van de uitbreiding en aanpassingen bedragen ruim een miljoen gulden.

Als alles mee zit kunnen de drie extra leslokalen na de kerstvakantie in gebruik worden genomen. De overige werkzaamheden staan gepland voor de eerste helft van 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie