Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 31-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Postbus 4240 Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 31 augustus 2000

Scooterongeval Katwijk
Omstreeks 13.30 uur reed een 17 jarige inwoonster van Valkenburg in Katwijk op de kruising van de provinciale weg N206 met Zeeweg. Aan de verkeerde kant van het fietspad langs de Zeeweg reed een 15-jarige Katwijker in de richting van. Door deze beide overtredingen botsten de scooterrijders tegen elkaar. De Katwijker is hierbij tegen het verkeerslicht tot stilstand gekomen en liep onder andere inwendige verwondingen op. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht. De beide scooters zijn ter controle ingevorderd. Aanhouding Leiden
De politie heeft woensdag 30 augustus een 24-jarige man uit Noordwijk aangehouden op verdenking van diefstal. Maandag had een 25-jarige vrouw uit Leiden aangifte gedaan van diefstal uit haar woning. Daarbij was onder andere een drumcomputer gestolen. De vrouw herkende de computer begin deze week in een muziekwinkel. Onderzoek leidde naar de 24-jarige Noordwijker. De man is uitgenodigd om op het politieburea uitleg te geven. Hoewel hij de diefstal ontkende is hij gearresteerd en in verzekering gesteld.

Aanhoudingen na mishandeling Leiden
Op de Wiite Singel is woensdagavond 30 augustus rond 21:30 uur een 20-jarige vrouw uit Leiden mishandeld. Ze sprak een huisgenote, ook 20 jaar, die juist uit het pand verhuisde aan over keukenspullen die misten. Er ontstond een schermutseling waarbij ze aan haar haar werd getrokken. Een familielid, dat hielp met verhuizen; een 49-jarige man uit Voorschoten, zou de vrouw bovendien geschopt hebben. De vrouw liep onder andere een bloedneus op. De gewaarschuwde politie heeft de man uit Voorschoten en de verhuizende huisgenoot aangehouden. Zowel de vrouw die over de vermiste keukenspullen begon als de uit huis verhuizende vrouw hebben bij de politie aangifte gedaan. De politie onderzoekt de aangiftes.

Ontploffing Leiden
Een 41-jarige vrouw uit Duitsland is na een kleine ontploffing aan boord van een kajuitboot met brandwonden aan haar benen naar het LUMC gebracht. De boot lag afgemeerd bij de Schrijversbrug toen woensdagavond 30 augustus rond 22:00 uur een hoeveelheid gas ontplofte. Haar man en zoontje raakten niet gewond. Attente opvarenden van de ernaast afgemeerde boten schoten te hulp. Zij hebben aan de vrouw de eerste hulp geboden en een begin gemaakt met de brandbestrijding. De brandweer heeft het vuur geblust en op de boot het gas afgesloten. De precieze oorzaak van de brand is nog onbekend.

Eigenaar gezocht Voorschoten Vorige week dinsdag, 22 augustus, heeft de politie een 35-jarige man uit Voorschoten aangehouden. Een getuige had gezien dat de man bij Winkelcentrum Noord Hofland een fiets stal. De dief was zelf met een zilverkleurige herenfiets waarachter een oranje fietsaanhanger hing. Bij de Admiraal de Ruytersnigel laadde hij een groene damesfiets op en reed ermee weg. Op de Leidseweg is hij aangehouden. Van de diefstal van de fiets heeft tot nu toe niemand aangifte gedaan. De politie nodigt de eigenaar van de groene damesfiets uit zich alsnog te melden. Het telefoonnummer van de politie in Voorschoten is (071) 52 58 500.

Doorrijden na ongeval Alphen a/d Rijn Woensdag 30 augustus, rond half één 's middags, vond op de kruising Goudenregenplantsoen / Prinses Beatrixlaan een aanrijding plaats tussen een snorfiets en een auto. De auto kwam uit de richting van de Prinses Margrietlaan en sloeg, zonder richting aan te geven, rechtsaf de Goudenregenplantsoen in. De 65-jarige bestuurster van de snorfiets kwam uit dezelfde richting, wilde op datzelfde moment rechtdoor en kwam door de aanrijding ten val. De auto reed vervolgens door. De snorfietser is met verwondingen aan haar beide handen en linkerbeen door de ambulance naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp gebracht. De politie vraagt mensen die iets van dit voorval hebben gezien, contact op te nemen met de politie in Alphen a/d Rijn, telefoon 0172-484555.

Onder invloed Alphen a/d Rijn De politie in Alphen aan den Rijn heeft gisterenavond, 30 augustus om 20.30 uur, op de Meteoorlaan een 52-jarige man uit Alphen a/d Rijn staande gehouden wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau wees de ademanalysetest 385 Ug/l uit. De man heeft een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal gekregen.

Dieven aangehouden Bodegraven
De politie in Bodegaven ging onmiddellijk op pad toen een winkelier aan de Bodegraafseweg meldde dat een viertal geprobeerd heeft geld te stelen. De vier mannen, allen afkomstig uit Utrecht en tussen de 17 en 21 jaar, vluchtten weg in een auto, maar de politie heeft hen klem gereden na een achtervolging. De vier zijn allen in verzekering gesteld en worden op dit moment verhoord. De politie vermoedt dat zij meer op hun kerfstok hebben, de aard en de omvang zal blijken uit hun verhoren.

Aanhoudingen Zevenhuizen Woensdagmiddag 30 augustus omstreeks een uur zijn drie jongens in verzekering gesteld op verdenking van mishandeling. Zondagavond 27 augustus waren in de Dorpsstraat drie jongens uit Zevenhuizen geslagen en getrapt door meerdere jongeren. Zij hebben hier aangifte van gedaan. De verdachten zijn achttien en negentien jaar oud en komen uit Rotterdam.

Auto raakt van de weg Nieuwerkerk a/d IJssel Woensdagavond 30 augustus omstreeks half elf is op de Hoofdweg Zuid een auto van de weg geraakt en tegen een boom aangereden. In de auto bevonden zich vier personen. De bestuurder gedroeg zich roekeloos, droeg geen gordel en nam ook in bochten en rotonden geen gas terug. Gekomen bij een vluchtheuvel ging hij deze aan de linkerkant voorbij en raakte de macht over het stuur kwijt. Hij is samen met twee van de inzittenden naar het IJsselland ziekenhuis overgebracht met letsel aan het gezicht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie