Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Drenthe

Datum nieuwsfeit: 31-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten van woensdag op donderdag
13:02 donderdag 31 augustus 2000

Bert Peters 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Annen, auto in sloot
Troffen agenten gisteren omstreeks 17.45 uur een auto aan in de sloot langs de Bulten. De bestuurder was volgens omstanders al vertrokken. In de omgeving werd de 41-jarige bestuurder uit Zuidlaarderveen aangetroffen met een hoofdwond. Een arts hechtte de wond, van de man werd een blaastest afgenomen. Hij had een alcoholpromillage van 1,8. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur.

Emmen, alcomobilist
Werd vannacht een 34-jarige man uit Emmen gecontroleerd toen hij met zijn auto over de Statenweg reed. Hij bleek een alcoholpromillage van 0,75 te hebben.

Hoogeveen, zonder rijbewijs in onverzekerde auto Reed gisteravond een 21-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de Nassaustraat toen hij gecontroleerd werd. Zijn auto was niet verzekerd en hij had geen rijbewijs. De auto werd achter het bureau gestald en kan opgehaald worden als er een verzekering is afgesloten.

Zuidlaren, woninginbraak
Deed een 35-jarige inwoner van Zuidlaren aangifte van inbraak in zijn appartement aan de Hondsrugstraat gedurende zijn afwezigheid van drie weken. Via een dakraam werd toegang verkregen waarna een camera werd weggenomen, een gouden ketting en een paar duizend gulden.

Roden, poging brandstichting AZC?
Werd gisteravond omstreeks 22.25 uur op de Hullenweg vanaf buiten de omheining drie zogenaamde molotovcocktails gegooid in de richting van een caravan op het AZC. De projectielen richtten geen schade aan, er bleven schroeiplekken in het gras achter. Eén van de bewoners van het centrum naast wiens caravan de flessen terecht kwamen zag vier personen staan, vermoedelijke jongens/ mannen. Twee van deze personen waren op een bromfiets en twee op een fiets. De bewoner zag dat een persoon met een fiets een fles over de omheining gooide. Toen hij naar de man toerende fietste deze weg in de richting van de Esweg. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de daders.

Schrijver boek rechtmatig in bezit politiedossiers Onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de schrijver J.W. van der Kooi uit Odoorn rechtmatig in het bezit is van de politiedossiers omtrent de treinkaping in 1975. Deze dossiers zijn naar zijn (inmiddels overleden) vader toegezonden door de toenmalige districtscommandant van de Rijkspolitie in Drenthe. Inmiddels is bekend dat deze dossiers ook naar andere teamleden, die toentertijd het onderzoek verrichtten, zijn verzonden. Het dossier van de schrijver is niet in beslaggenomen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie