Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft sluit exclusieve overeenkomst met Big Huge Games

Datum nieuwsfeit: 31-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Microsoft Benelux


Microsoft sluit exclusieve overeenkomst met Big Huge Games

Microsoft ondersteunt ontwerpers van 'Civilization II' en 'Alpha Centauri'

Schiphol-Rijk, 31 augustus 2000 - Microsoft heeft een overeenkomst gesloten met Big Huge Games, een bedrijf dat strategiegames maakt voor het PC-platform. Microsoft verwerft de exclusieve uitgeef- en distributierechten op alle door Big Huge ontwikkelde titels. Microsoft en Big Huge zullen samenwerken aan de ontwikkeling van innovatieve strategiegames voor het PC-platform. Als onderdeel van de overeenkomst heeft Microsoft een participatie genomen in Big Huge.

Big Huge is begin 2000 opgericht door Brian Reynolds, een veteraan op het gebied van gameontwerp. Het bedrijf is gevestigd in Hunt Valley, Maryland. Voor de oprichting van Big Huge werkte Reynolds bij Firaxis Games, het bedrijf van de legendarische gameontwerper Sid Meier. Reynolds is medeoprichter van dit bedrijf. Op Reynold's lijst met PC-gametitels prijken de namen van revolutionaire strategiegames zoals 'Civilization II' en 'Alpha Centauri'.

Brian Reynolds: "Microsoft deelt onze visie en passie in het creëren van de beste games. Het softwarebedrijf biedt ons de middelen om ons geheel te richten op het maken van geweldige games en zet ons niet onder tijdsdruk. Bovendien maakt Microsoft onze games wereldwijd beschikbaar."

Ed Fries, Vice President Games Publishing van Microsoft: "Deze verbintenis onderstreept onze sterke wil om onze gamestak uit te bouwen door samen te werken met de beste ontwerpers uit de industrie. De overeenkomst is een vervolg op onze eerdere overeenkomsten met ontwerpstudio's , waaronder Digital Anvil, Ensemble Studios, Gas Powered Games en Relic Entertainment."

Over Big Huge Games

Big Huge Games is in februari 2000 opgericht door vier doorgewinterde gameontwikkelaars: Tim Train, David Inscore, Jason Coleman en Brian Reynolds. Deze oprichters, die gameklassiekers hebben voortgebracht zoals 'Civilization II', 'Colonization' en 'Alpha Centauri', delen een visie die hen in staat stelt om hun eerdere prestaties nog te overtreffen. Zij geloven in het principe dat succesvolle games alleen door getalenteerde individuen gemaakt kunnen worden die uitblinken in hun specialisme en die werkelijk van hun product houden. Big Huge Games streeft naar topkwaliteit in alle aspecten van de gameontwikkeling. Het bedrijf streeft naar een sterkte van 30 tot 35 ontwerpers, kunstenaars, programmeurs en andere professionals.

Over Microsoft Games Divisie

De toonaangevende Games Divisie van Microsoft richt zich op vier sleutelgebieden: ontwikkeling en distributie van games voor het PC en Xbox platform, ontwikkeling van de game website Zone.com, ontwikkeling en distributie van de SideWinder gameconsoles en de ontwikkeling van de Xbox game-machine. De games voor PC en Xbox-platforms van Microsoft mikken zowel op hardcore gamers als op onregelmatige spelers. Zone.com is de grootste game website op Internet. Xbox is het speciale gameapparaat dat Microsoft volgens planning in de herfst van 2001 zal uitbrengen.Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen een plezieriger en gemakkelijker gebruik van de computer te laten maken, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Voor informatie (eindgebruikers)

Microsoft Information Center tel. +31 (0)20 5001005.

Voor informatie (redacties)

Microsoft B.V. (Nederland) Michiel Gosens, Press & Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 5001274
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon:
+31 (0)23 - 562 82 08

© 2000 Microsoft Corporation. All rights reserved. Terms of Use.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie