Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veel eerste- en tweedejaarsplantuien in Nederland

Datum nieuwsfeit: 13-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Veel plantuien

Dit jaar zijn in Nederland veel eerste- en tweedejaarsplantuien geteeld. Volgens de keuringsdienst Naktuinbouw is het areaal eerstejaarsplantuien dit seizoen in ons land uitgekomen op 1.651 hectare. Een uitbreiding van ruim vijf procent vergeleken met 1999.

Het CBS heeft in de jongste landbouwtelling de totale oppervlakte eerste- en tweedejaarsplantuien (inclusief sjalotten) in dit jaar gemeten. Het bureau kwam tot een areaal van 5.309 hectare. Als we de oppervlakte eerstejaarsplantuien hiervan aftrekken blijft er dit jaar 3.658 hectare over voor tweedejaarsplantuien en sjalotten. In 1999 stond er 3.052 hectare. De sjalottenteelt in Nederland bedraagt ongeveer 400 ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie