Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minder kool in Dithmarschen

Datum nieuwsfeit: 14-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Minder kool in Dithmarschen

De oppervlakte met rodekool in het Noord-Duitse Dithmarschen is dit jaar drastisch gekrompen. Volgens het ZMP bedraagt het areaal dit seizoen 341 hectare, een teruggang met een kwart vergeleken met 1999. Vooral voor de contractteelt met afzet in oktober en november was dit jaar weinig belangstelling. Het areaal rodekool voor de bewaring kromp dit seizoen met zeventien procent in Dithmarschen in vergelijking met 1999.

De oppervlakte wittekool kwam dit jaar in de Noord-Duitse koolstreek uit op bijna 1.900 hectare. In 1999 stond er nog vijftien procent meer. Ook bij de wittekool is de contractteelt met levering in de herfst sterk gekrompen (- 75 procent). De teelt van bewaarwittekool is dit seizoen in Dithmarschen uitgekomen op 1.560 hectare tegen 1.730 hectare in 1999. Bijna zestig procent van alle wittekool voor de bewaring in Duitsland komt uit de Noord-Duitse koolstreek.

Nederland

Ook in Nederland zijn de oppervlakten met rode en wittekool dit jaar kleiner dan in 1999. Volgens de jongste cijfers van het CBS kromp het areaal herfst- en vroege sluitkool dit seizoen met veertien procent tot 1.054 hectare. De oppervlakte bewaarkool liet een teruggang zien van acht procent. Bij redelijke kilo-opbrengsten per hectare zijn de perspectieven op hogere prijzen vergeleken met het afgelopen seizoen realistisch.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie