Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EU veroordeelt aanslag gebouw OVSE-missie Kosovo

Datum nieuwsfeit: 23-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Europese Unie

Kosovo : Attack on Friday 18 August inside the OSCE mission housing Kosovo political parties and the seat of the Yugoslav representation Press Release: Brussels (23-08-2000) - Press: 288 - Nr: 10773/00

Brussel,
23 augustus 2000

10773/00 (Presse 288)

P 118/00

(OR. fr)

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie over de op vrijdag 18 augustus te Pristina gepleegde aanslag in het gebouw van de OVSE-missie waarin de politieke partijen van Kosovo en de zetel van de Joegoslavische vertegenwoordiging in Pristina zijn ondergebracht

De Europese Unie veroordeelt krachtig de op vrijdag 18 augustus te Pristina gepleegde aanslag in het gebouw van de OVSE-missie waarin de politieke partijen van Kosovo en de zetel van de Joegoslavische vertegenwoordiging in Pristina zijn ondergebracht.

Even krachtig veroordeelt zij de ontoelaatbare aanslag waarbij op 18 augustus een aantal Kosovaars-Servische kinderen gewond zijn geraakt.

De Europese Unie verlangt dat zo spoedig mogelijk wordt vastgesteld wie de daders van deze aanslagen zijn en dat zij worden aangehouden.

Zij stelt bezorgd vast dat er met het naderen van de plaatselijke verkiezingen op 28 oktober sprake is van aanhoudende gewelddadigheden tussen bevolkingsgemeenschappen en niet-aflatend politiek geweld.

De internationale gemeenschap zal vastberaden alles in het werk blijven stellen om ervoor te zorgen dat deze verkiezingen goed worden voorbereid en zo goed mogelijk verlopen. Zij zal het niet toelaten dat extremisten van welke fractie dan ook trachten de verkiezingen te ontwrichten en op een mislukking laten uitlopen.

De Europese Unie doet een beroep op alle Kosovaarse functionarissen, de inspanningen van MINUK en KFOR om een eind te maken aan het geweld te steunen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie