Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Betere afstemming Europese tabaksmaatregelen nodig

Datum nieuwsfeit: 28-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Nieuws uit het Europarlement

Brussel, 28 augustus 2000

Betere afstemming Europese tabaksmaatregelen nodig

CDA-Europarlementariër Albert Jan Maat (rapporteur voor de landbouwbegroting 2001) wil het Europese ontmoedigingsbeleid met betrekking tot het roken beter laten aansluiten op de Europese subsidieregeling voor Zuideuropese tabaksboeren. Hij heeft hiervoor een amendement ingediend op de landbouwbegroting voor het jaar 2001. Op 12 september wordt hierover gestemd.

Maat wil een bedrag van 1 miljoen euro weghalen uit de subsidieregeling en dit geld gebruiken voor onderzoek naar een betere afstemming tussen het productiebeleid en andere beleidsterreinen zoals het consumentenbeleid en volksgezondheid.
Albert Jan Maat: "Het is te zot voor woorden dat de ene Europese Commissaris wetsvoorstellen maakt om reclame voor sigaretten te verbieden en de andere commissaris de tabaksproductie via een subsidieregeling stimuleert. Blijkbaar opereert de Europese commissie niet echt als een collegiaal bestuur maar gaat ieder zijn eigen gang. Via dit -overigens bescheiden- onderzoeksfonds moet maar eens worden nagegaan waar discrepanties zitten en wat eraan gedaan moet worden."

Woordvoerder Albert Jan Maat, telefoon 00-32 2 284 5954 Voor meer informatie: Eduard Slootweg, telefoon 00-32 2 284 2230

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie