Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openstelling subsidieregeling ontwikkeling landschappen

Datum nieuwsfeit: 31-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Mededelingen voor de vakpers / Persberichten / Regelingen en subsidies / Nieuwsberichten

Mededeling voor de vakpers
Openstelling subsidieregeling 'Ontwikkeling van Landschappen'

31 augustus 2000 - Van 1 september tot en met 31 december 2000 kunnen voor het Besluit 'Ontwikkeling van Landschappen' weer subsidieaanvragen ingediend worden. Provincies, gemeenten en samenwerkingsverbanden van gemeenten die een landschapsplan laten opstellen kunnen een aanvraag indienen. Er is een beperkt budget beschikbaar. De aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld.

Het landschapsbeleid van de rijksoverheid is gericht op instandhouding, herstel en ontwikkeling van een kwalitatief hoogwaardig landschap. Een landschap met een eigen identiteit en duurzaamheid. Eén van de maatregelen om dit te bevorderen, is het subsidiëren van gemeenten en provincies voor het opstellen van een landschapsplan.

De subsidie is bedoeld voor projecten waarbij landschapsplannen voorbereid of opgesteld worden door een bureau waarbij minstens één tuin- en landschapsarchitect werkt, die is ingeschreven in het architectenregister. Projecten die voorheen zijn gesubsidieerd door de rijksoverheid komen niet in aanmerking, tenzij ze gericht zijn op herziening van een gesubsidieerd landschapsplan van vóór 1992.

De subsidie bedraagt maximaal 50% van de kosten die gemaakt worden voor het laten opstellen van het plan door een architectenbureau. De eigen kosten die provincies of gemeenten maken in relatie tot het plan, komen dus niet in aanmerking.

In opdracht van de rijksoverheid draagt LASER zorg voor de uitvoering van het Besluit Ontwikkeling van Landschappen. De stichting Landschapsbeheer Nederland adviseert LASER bij de beoordeling van de aanvragen.

Meer informatie, brochures en het aanvraagformulier zijn verkrijgbaar bij de klantenservice van LASER: 0475 - 35 55 55 , Postbus 965, 6040 AZ Roermond. Meer informatie is bovendien te vinden op www.minlnv.nl/regelingen.

Persreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie