Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kunstenaar Sierk Schröder uit Wassenaar geridderd

Datum nieuwsfeit: 02-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Kunstenaar Sierk Schröder geridderd

Op zaterdag 2 september jl. heeft loco-burgemeester mevr. Drs E.L. van Dijk-Staats een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Sierk Schröder (97), kunstschilder te Wassenaar. De heer Schröder is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Schröder wordt beschouwd als dé portretschilder van de 20ste eeuw. Hij portretteerde talrijke veelal bekende grootheden uit de samenleving. Schröder vereeuwigde onder meer koningin Wilhelmina, koningin Juliana en koningin Beatrix op het linnen. Zijn oeuvre bevat naast portretten onder meer natuurstudies, handenstudies en landschappen. De heer Schröder heeft zich naast de traditionele schilderkunst diverse ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie