Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fietsen, schaatsen en skeeleren naast elkaar in Geleen

Datum nieuwsfeit: 06-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Geleen

Geleen, 6 september 2000

Skeelerbaan Glanerbrook in aanleg

FIETSEN, SCHAATSEN EN SKEELEREN NAAST ELKAAR

Burgemeester en wethouders van Geleen hebben gisteren definitief besloten akkoord te gaan met de aanleg van een skeelerbaan. Nog deze week wordt begonnen met de aanleg hiervan. Hierdoor krijgt sport en recreatiecentrum Glanerbrook een echte multibaan. Naast skeeleren kan er namelijk ook gefietst en geschaatst worden. De skeelerbaan wordt 3_ meter breed en 500 meter lang en komt aan de wielerbaan vast te liggen. De schaatsbaan ligt hier vervolgens parallel aan. Over 6 weken is de skeelerbaan gereed.

De combinatie van deze drie sporten naast elkaar is uitzonderlijk. Naar verwachting zal het aantal bezoekers door de komst van de skeelerbaan toenemen. Skeeleren op de baan is immers veiliger dan op straat. Het ontwerp van de baan is na overleg met een skeelergroep tot stand gekomen. De skeelerbaan is -evenals de wielerbaan- het gehele jaar geopend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie