Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tuffi Campina emzett stroomlijnt assortiment en locaties

Datum nieuwsfeit: 07-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Campina Melkunie

CM Nieuws

Tuffi Campina emzett stroomlijnt assortiment
en locaties

Datum: 07-09-2000
Plaats: Keulen/Berlijn

Tuffi Campina emzett GmbH zal met de samenvoeging van de bedrijfsleiding en de optimalisering van de locatiestructuur een krachtiger gebruik maken van de synergiepotenties van de fusie en de integratie van de twee bedrijven Tuffi Campina Milchwerke GmbH en emzett-Unternehmensgruppe intensiveren.

Speerpunten van een afgekondigd kostenbesparingsprogramma zijn:
1. de vermindering van het aantal productielocaties,
2. de concentratie van de bedrijfsleiding in Nordrhein-Westfalen,

3. een omvangrijke sanering van het assortiment.
Voor de regio Berlijn werd op 6 september 2000 door de bevoegde organen ingestemd met het voorstel van de directie om per 1 april 2001 de melkverwerking te verplaatsen van de locatie Berlijn Neukölln naar Elsterwerda. Deze maatregel is niet van toepassing voor de productie van vruchtensappen en visspecialiteiten (Norfisk). De verplaatsing van de zuivelproductie leidt tot een inkrimping van het aantal arbeidsplaatsen in Neukölln met 100; deze gaan deels over naar Elsterwerda.

De administratie wordt per 1 november 2000 grotendeels in Nordrhein-Westfalen geconcentreerd. In Berlijn blijven de afdelingen melkinkoop, landbouw en verkoop. Daarmee wordt enerzijds de bedrijfsleiding efficiënter en anderzijds de samenwerking met de Oost-Duitse melkleveranciers op de oude voet voortgezet. In totaal betekenen deze maatregelen een inkrimping van 35 arbeidsplaatsen. De medewerkers van de fabriek in Berlijn Neukölln werden vandaag in het kader van een bedrijfsvergadering op de hoogte gesteld van deze veranderingen. Voor de betrokken medewerkers is al een sociaal plan overeengekomen.

Samen met de reeds in juni 2000 besloten sluiting van de fabriek in Essen wordt door deze besluiten een aanzienlijke kostenbesparing verwacht die zal bijdragen aan een verbetering van de rentabiliteit en de versterking van de marktpositie.

Bovendien zal Tuffi Campina emzett GmbH een duidelijke stroomlijning van het assortiment doorvoeren. Het brede spectrum van verschillende artikelen en assortimenten wordt teruggebracht tot een slagvaardig en rendabel kernassortiment om de strategische kernsectoren optimaal te kunnen bedienen. Centraal in de bedrijfsstrategie staan daarbij de verkoop van de regionale merken "Tuffi" en "Meierei Mark Brandenburg", de omvangrijke handelsmerkenomzet alsmede de intensivering van de schoolmelkactiviteiten en de productie van melkproducten voor kinderen en jongeren.

Tuffi Campina emzett GmbH is marktleider op het gebied van de basiszuivelproducten in Nordrhein-Westfalen, Berlijn en Brandenburg en bovendien de grootste leverancier van schoolmelk in Duitsland. In het lopende boekjaar wordt er rond de 1,6 miljard kilogram melk verwerkt en wordt een omzet van ca. 2 miljard mark verwacht. Aandeelhouders zijn Campina Melkunie bv in Zaltbommel, Milchwerke Köln Wuppertal e.G. (MKW) en B.M.G. Berliner Milcheinfuhr-Gesellschaft mbH. De directie wordt gevormd door de heren Uli Schnier (voorzitter), Erhard Buchholz, Anton Ooyen en mevrouw Maria Schächer.

Campina Melkunie in Zaltbommel is één van de grote internationale zuivelbedrijven en is gespecialiseerd in de ontwikkeling, de productie, de verkoop en de distributie van melk- en zuivelproducten en hoogwaardige ingrediënten voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van ca. 7,3 miljard gulden en er werken ongeveer 7.000 mensen. Tot de groep behoort in Duitsland naast Tuffi Campina emzett GmbH het bedrijf Campina GmbH in Heilbronn met bekende Duitse merken zoals bijvoorbeeld Landliebe en Puddis.

Nadere informatie

Campina Melkunie
Jeen Akkerman,
hoofd Communicatie
Tel. 0418-571321
Mobiel: 06-51425640

Tuffi Campina emzett GmbH
Elfie Amend,
Unternehmenskommunikation
Tel. +49 (0)30 6806157, +49 (0)221 1775255
Mobiel: +49 (0)171 5568989

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie