Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Barendrecht en Albrandswaard eens over aanpak Vinex-locatie

Datum nieuwsfeit: 08-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Barendrecht

Persbericht nummer 65, 8 september 2000.

Colleges Barendrecht en Albrandswaard definitief akkoord gezamenlijke aanpak Vinex-locatie Carnisselande/Portland

BARENDRECHT Op vrijdag 8 september hebben de colleges van B&W van de gemeenten Albrandswaard en Barendrecht definitief overeenstemming bereikt over een gezamenlijk voorstel aan de gemeenteraden. Dit voorstel Gemeenschappelijke regeling Midden-IJsselmonde- houdt in dat de verdere ontwikkeling van de Vinex-locatie op het grondgebied van beide gemeenten door een gezamenlijke organisatie wordt aangestuurd. Ook de afzonderlijke grondexploitaties worden samengevoegd. Het totale project vertegenwoordigt een waarde van één miljard gulden. Verwacht wordt dat de regeling na goedkeuring van beide gemeenteraden- in oktober in werking treedt.

De overeenstemming betreft de volgende zaken:

* De zeggenschapsverhoudingen binnen het bestuur zijn voor beide gemeenten gelijkwaardig en zijn gebaseerd op een risicoverdeling van 50-50 in het saldo van de totale locatie Midden-IJsselmonde.
* De regeling kent een algemeen bestuur en een dagelijks bestuur. Vanuit elke gemeente worden twee collegeleden en twee raadsleden in het algemeen bestuur afgevaardigd. Het dagelijks bestuur bestaat uit de vier collegeleden die tevens zitting hebben in het algemeen bestuur.

* Het bestuur kent een wisselend voorzitterschap: het ene jaar wordt de voorzitter geleverd door Albrandswaard en het andere jaar door Barendrecht. Barendrecht vervult het eerste jaar het voorzitterschap.

* De bestuurlijk secretaris, die ambtelijk het bestuur ondersteunt, wordt door Albrandswaard aangewezen.

* De gemeente Barendrecht doet de voordracht voor de eerste aanstelling van de directeur.

* De ambtelijke organisatie van het gezamenlijke ontwikkelingsbedrijf is beperkt van omvang en in de eerste plaats gericht op regie en coördinatie van werkzaamheden. De medewerkers van het gezamenlijk ontwikkelingsbedrijf zijn afkomstig uit de organisaties van beide gemeenten.

De gemeenten Barendrecht en Albrandswaard hebben duidelijke afspraken gemaakt over de realisatie van een aantal maatschappelijke voorzieningen, zoals begraafplaats, bibliotheek, sportparken en onderwijs.

De komende week vergaderen de gemeentelijke commissies over het voorstel van de colleges. De gemeenteraden van Albrandswaard en Barendrecht nemen op 25 september de uiteindelijke beslissing.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie