Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NEN presenteert nieuwe arbonormen voor kantoor

Datum nieuwsfeit: 08-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Normalisatie-instituut

Persberichten

Symposium op 29 november 2000

NEN presenteert nieuwe arbonormen voor kantoor

Delft - Tijdens een symposium over Arbonormen op de kantoorwerkplek, op woensdag 29 november 2000, presenteert het Nederlands Normalisatie-instituut een aantal nieuwe normen voor de kantoorwerkplek. Het gaat om afspraken omtrent kantoorafmetingen (aantal m2 ), zit-statafels, de kantoorstoel en het gebruik van kantoormeubelen. Het symposium vindt plaats in het Nederlands Congres Centrum te Den Haag.

Nieuwe kantoorinrichtingsconcepten, technologieën en middelen van communicatie drukken een belangrijk stempel op de werkplek. Om ervoor te zorgen dat mensen veilig en gezond kunnen werken, moeten de eisen in de Arbowetgeving voortdurend worden aangepast aan de stand van de techniek.
Dit betekent tevens dat de arbonormen, die ontwerpers en fabrikanten van kantoormeubelen veelal gebruiken om te voldoen aan wet- en regelgeving, regelmatig moeten worden herzien en dat er daarnaast ook geheel nieuwe normen moeten worden opgesteld.
Eén van die nieuwe normen, NEN 2441, bevat ergonomische criteria voor zit-statafels. Deze norm zal ten tijde van het symposium als ontwerp gereed zijn.
Een tweede, vernieuwde, norm die gepresenteerd wordt is NEN 1824. Deze bevat ergonomische eisen voor de oppervlakte en hoogte van kantoorvertrekken, zowel voor het traditionele kantoor als voor nieuwe kantoor-concepten. Zoals callcenters en wisselwerkplekken. Verder zijn de norm voor ergonomie van kantoorstoelen, NEN 1812, en de Nederlandse Praktijkrichtlijn met ergonomische uitgangspunten voor het gebruik van kantoorstoelen, NPR 1813, herzien.

Programma
Om belanghebbenden zoals arbodiensten, projectinrichters, veiligheidsfunctionarissen, arbeidshygiënisten, ergonomen, personeelsfunctionarissen en anderen zo goed mogelijk te informeren over de veranderingen in het arbonormenpakket en de mogelijkheden tot inspraak, heeft NEN-Arbeidsomstandigheden besloten een symposium te organiseren. Het programma start om 14.00 uur, waarna diverse deskundigen die betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van de normen, maar tevens vanuit hun dagelijke werkpraktijk ervaring hebben met het toepassen van regelgeving en normen ingaan op de nieuwe en herziene versies van arbonormen.

Deelname kost NLG 395,- (excl. btw). Een programma en/of opgaveformulier zijn op te vragen bij het symposium-secretariaat van NEN: Anja Jansen/Karin van der Lubbe,
telefoon: (015) 2 690 294, e-mail: (anja.jansen@nen.nl).

omhoog

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie