Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gewestplan Sint-Niklaas - Lokeren definitief

Datum nieuwsfeit: 08-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING
VERGADERING VAN 8 SEPTEMBER 2000

Gewestplan Sint-Niklaas - Lokeren

Op voorstel van Vlaams minister van Economie, Ruimtelijke Ordening en Media Dirk VAN MECHELEN heeft de Vlaamse regering het plan tot gedeeltelijke wijziging van het gewestplan Sint-Niklaas - Lokeren definitief vastgesteld. Op 25 juli jl. stelde de Vlaamse regering dit gewestplan principieel vast, rekening houdend met de beslissingen die genomen werden inzake de havenontwikkeling op de linker Scheldeoever.

Alle opties van de principiële beslissing werden behouden. Er werden enkel technische aanpassingen doorgevoerd ingevolge het advies van de Raad van State met betrekking tot de aanvullende bijzondere stedenbouwkundige voorschriften.

Belangrijk is dat zeer expliciet bepaald werd, voor wat de woonkern Doel betreft, wat onder instandhoudings- en renovatiewerken die met de leefbaarheid van het gebied verband houden, juist verstaan wordt.

In het aangepaste stedenbouwkundig voorschrift wordt nu bepaald dat om de leefbaarheid van de woonkern Doel te garanderen tot de datum waarop een stedenbouwkundige vergunning wordt verleend voor een tweede getijdendok, renovatiewerken aan private eigendommen en aan het openbaar en privaat domein kunnen worden toegelaten, alsook functiewijzigingen die gericht zijn op het functioneren van de woonkern. Tot renovatiewerken behoren beperkte verbouwingen en uitbreidingen van woningen en andere gebouwen. Nieuwbouw en het herbouwen van een gebouw kunnen echter niet worden toegestaan.

Verder wordt nog bepaald dat de hoogte van de grondbuffer rond de woonkern Doel een hoogte moet hebben van 23 meter boven het maaiveld aan de zijde van de woonkern. Hierdoor wordt de leefbaarheid van Doel gewaarborgd conform de resultaten van de uitgevoerde leefbaarheidsstudie.

Persinfo : Kabinet van minister Dirk Van Mechelen tel. 02 - 553 64 11 fax 02 - 553 64 55 ir. Willy Borré, adjunct-kabinetschef tel. 02 - 553 64 60 arch. Wim Vanheel, raadgever tel. 02 - 553 64 17 ir. Marc De Roeck, woordvoerder tel. 02 - 553 64 11

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie