Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toeristische jaarcijfers 1999 Amsterdam zijn uit

Datum nieuwsfeit: 08-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

|
Toeristische jaarcijfers 1999 zijn uit

O+S, het Amsterdamse Bureau voor Onderzoek en Statistiek, heeft de nieuwste cijfers over het toerisme in Amsterdam uitgebracht. De tendens van de groei in deze belangrijke economische sector waar ruim 40.000 mensen hun brood verdienen zet zich voort.

De groei concentreert zich vooral bij de budgethotels en de vijfsterrenhotels. Over het algemeen neemt het aantal gasten toe met een kleine 2%, en het aantal overnachtingen met 3,7%. De gemiddelde verblijfsduur van bijna twee dagen blijft nagenoeg gelijk. Het aantal bezoekers uit vooral Afrika en Oceanië, Groot-Brittannië en Noord-Amerika stijgt, en het aantal bezoekers uit vooral Azië, Zuid-Amerika en Italië nam af. De kamerbezetting van de hotels blijft zeer hoog. O+S hanteert voor het eerst een nieuwe systematiek bij het bepalen van de cijfers. Voorheen baseerde men zich op de 'politiebriefjes', momenteel rekent O+S op basis van de cijfers van het CBS en de stichting Horeca Managementinformatie Amsterdam (HMA). Daarom is een vergelijking met de jaren daarvoor niet helemaal mogelijk.

De wethouder Economische Zaken, Pauline Krikke, is tevreden: "Voor de werkgelegenheid van meer dan 40.000 mensen betekent dit een geruststelling. Wel moeten we ons beleid doorzetten om de bezoeken zoveel mogelijk te spreiden over het jaar. En ook het beleid om meer spreiding van hotels en attracties, vooral naar buiten de binnenstad, ga ik des te sterker inzetten. We hebben meer hotelkamers nodig, dat is duidelijk. Als touroperators 'nee' zouden moeten gaan verkopen vanwege de volle hotels, dan verspelen we onze toppositie als vierde stad in Europa. En dat zou voor iedereen een slechte zaak zijn."

Amsterdam, 8 september 2000

Pb-71 Mechtild Rietveld 5522042

© gemeente Amsterdam - 11-09-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie