Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reactie Netelenbos op e-mails via SP over Betuweroute

Datum nieuwsfeit: 09-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten
MINVENW

9 september 2000

Algemene reactie minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat op de mails over de BTR die via de SP zijn binnengekomen

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat heeft begrip voor de bezorgdheid die diverse burgers hebben uitgesproken naar aanleiding van een rapport van de Algemene Rekenkamer over de Betuweroute.

Zowel de Minister van Verkeer en Waterstaat , als de Minister van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer delen in grote lijnen de kritiek die de Algemene Rekenkamer op dat proces in haar rapport verwoordt. Met de kennis die we nu hebben en kijkend vanuit die optiek, zou een project als de Betuweroute vandaag de dag dan ook op een andere manier worden aangepakt. Grote projecten worden nu integraal aangepakt, er is sprake van economische effect rapportages naast Milieueffect-rapportages. Bovendien worden private partijen vanaf de eerste fase betrokken bij het project, conform de spelregels van de Publiek-Private Samenwerking.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft de lessen die gaandeweg uit het proces zijn getrokken ook al toegepast bij andere grote infrastructurele projecten, zoals het Project Mainportontwikkeling Rotterdam (PMR) en het project Ontwikkeling Nationale Luchthaven (ONL). Verbeteringen, zoals die in de aanbevelingen van het rekenkamerrapport staan, zijn zodoende reeds gerealiseerd bij nieuwe projecten.

De Minister van V&W blijft van mening dat de Betuweroute nodig is. Hierin wordt zij gesteund door een ruime meerderheid in de Tweede Kamer.

Voor achtergrondinformatie verwijs ik u naar de website van de Betuweroute.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie