Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jos Verstappen elfde in kwalificatie voor Grand Prix Italie

Datum nieuwsfeit: 09-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen

Schumacher pakt pole, Jos 11e

De kwalificatie voor de Grand Prix van Italië begon eigenlijk pas om kwart over een op een zonnig Monza. Jacques Villeneuve was de eerste die toen een tijd neerzette met in zijn kielzog de twee Minardi's. Om tien voor half twee ging Jos Verstappen ook de baan op maar hij kwam direct weer naar binnen met een hydraulisch probleem. Geen tijd dus en Jos moest het gaan proberen in de T-car die helaas geen kwalificatiemotor aan boord had.

Villeneuve als eerste naar buiten, later beloond met een vierde tijd

Halverwege de sessie begon het gevecht om polepositie echt. Ralf Schumacher, David Coulthard en Michael Schumacher zetten om beurten de snelste tijd neer met eerst Mika Häkkinen en dan Rubens Barrichello op de tweede plaats. Jos ging weer naar buiten in de T-car om eindelijk een poging te wagen en zette een 17e tijd op 1,8 seconde van de top. Pedro kon op dat moment een 9e tijd neerzetten. Michael Schumacher verbeterde zijn pole nog een keer met op 0,014 seconde Rubens als er nog 20 minuten te gaan zijn! Ferrari voelde zich kennelijk toch op hun gemak op Monza. Mika Häkkinen kon op 0,3 seconden van de Ferrari's een 3e plaats halen maar kwam maar niet dichterbij.

Een bemoedigende elfde tijd voor Jos

Jos Verstappen was met een kwartier te gaan goed bezig en wist een 11e tijd neer te zetten, maar toen hij een wiel blokkeerde in de eerste chicane ging hij direct weer naar binnen. Met nog 10 minuten te gaan werd het weer druk op de baan en Michael Schumacher wist nogmaals zijn tijd te verbeteren met 0,1 seconde. Tweede en derde waren op dat moment Rubens en Häkkinen. En dat zou zo blijven. Jacques Villeneuve wist de twee McLarens te scheiden met een mooie 4e tijd.

Ze doen het toch: beide Ferrari's op de eerste startrij

In de laatste paar minuten kon Jos zijn tijd toch weer verbeteren met een goede 9e tijd ware het niet dat teamgenoot Pedro de la Rosa 0,006 seconden onder Jos' tijd doordook! Jos kon daar niets meer aan veranderen want er schoot een waterslang los en hij moest zijn A21 langs de baan zetten. Uiteindelijk zijn Pedro en Jos respectievelijk 10e en 11e. Jos is daar blij mee want hij had het niet verwacht. Teambaas Tom Walkinshaw is blij met de prestatie van zijn team en vooral met de prestatie van Jos die goed werk heeft geleverd in een moeilijke kwalificatie. Een volledig overzicht van de tijden vindt je op de seizoenspagina

9
september
2000


Pedro de la Rosa in de top 10

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie