Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start test handhavingsmethode volkstuinen Haarlemmermeer

Datum nieuwsfeit: 01-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlemmermeer
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlemmermeer


TEST NIEUWE HANDHAVINGSMETHODE OP VOLKSTUINENCOMPLEX

De gemeente Haarlemmermeer start in september met een nieuwe methode van handhaven op en rond de complexen 'De Groene Liede' en 'De Zonnehoek /Zandplaat'. Deze volkstuinencomplexen in Nieuwebrug leveren ten aanzien van de bouwregelgeving en het gebruik de laatste jaren vaak problemen op. De gemeente heeft ervoor gekozen de complexen te gaan handhaven met behulp van een nieuwe methode. In de loop van september zal, naar waarschijnlijkheid, de situatie in het gebied 'De Liede' in kaart zijn gebracht. Het college van B&W heeft in 1998 de 'spelregels' voor de volkstuincomplexen in de Liede opgesteld en daarnaast gekozen voor een nieuwe manier van handhaving. De voorwaarden om deze methode te implementeren zijn nu gecreëerd waardoor de voorbereidingen voor handhaving van De Liede van start kunnen gaan. Het doel van de handhaving is om een goed controleerbare en beheersbare situatie te bereiken waarbij voor eenieder zoveel mogelijke dezelfde regels gelden. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn veiligheid, leefbaarheid, duidelijkheid, rechtsgelijkheid en rechtszekerheid voor alle betrokkenen.
Bij de handhaving maakt de gemeente gebruik van een computerondersteunend systeem. Zowel de luchtfoto's, die onlangs van het gebied zijn gemaakt, als het bestemmingsplan en kadastrale kaart zijn digitaal beschikbaar waardoor met behulp van de computer precies aangetoond kan worden wat waar wel of niet hoort te staan. Om bij de start van de nieuwe methode de huidige situatie zo zuiver en volledig mogelijk in kaart te brengen is het ook van belang om ter plaatse de situatie op te nemen en metingen uit te voeren. De komende periode bezoeken toezichthouders van de gemeente de parken bezoeken om gegevens te verzamelen over de situatie in iedere tuinkavel.
De eigenaren van de tuinkavels 'De Groene Liede' en 'De Zonnehoek/Zandplaat' hebben een brief ontvangen om ze op de hoogte te brengen van de komende werkzaamheden en hun medewerking te vragen indien dat nodig is.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie