Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Seminar Wereldhaven Festival in teken van netwerkeconomie

Datum nieuwsfeit: 01-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

16 augustus 2000

Seminar Wereldhaven Festival op 1 september in teken van netwerkeconomie

Een Nieuwe W@terweg of de boot missen

Electronic business is booming een hype en tegelijk harde, zakelijke werkelijkheid. Ook voor wereldhaven Rotterdam. Met de mondiale, digitale communicatie veranderen ook de logistieke ketens, de goederenstromen. Reders, verladers, cargadoors die nu stil zitten, liggen straks stil. De nieuwe economie schept nieuwe kansen. Toepassing van informatietechnologie en de organisatie van netwerken zijn bronnen van waardecreatie, die de Rotterdamse haven kunnen helpen bij het oplossen van strategische vraagstukken zoals de afnemende winstgevendheid van traditionele havenfuncties, het gebrek aan direct contact met de verlader in het achterland en de opkomst van havens in de Middellandse Zee.

Dit zijn de kernwoorden van het seminar Een Nieuwe W@terweg, Rotterdamse goederenstromen in de netwerkeconomie, waarmee het Wereldhaven Festival 2000 van start gaat. Het seminar is voorbereid door de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en de festivalorganisatie. Tijd: vrijdag 1 september 9.40-12.15 uur. Plaats: Cruise Terminal Rotterdam (Wilhelminapier). Aansluitend vindt de officiële opening van het Wereldhaven Festival 2000 plaats door mr. Jan Franssen, CvK Zuid-Holland.

Dagvoorzitter is prof.drs. Harry Welters, hoogleraar haveneconomie EUR, oud-voorzitter Rotterdamse Havenondernemersvereniging SVZ. De keynote speaker dit jaar is dr. Arjen van Klink, "mainport-econoom" aan de EUR en bij Rabobank International. Na zijn inleiding Rotterdam dot com zijn er presentaties door ir. Mike Dekker (Barcelona in het Europese havennetwerk), ir. Mark van Andel (De nieuwe economie van UPS) en dr. Yao-Hua Tan over e-commerce en de Rotterdamse haven.Tan is aan de EUR directeur van het populaire international Global E-Commerce Master programma.

Na de pauze is er een plenair debat o.l.v. prof. Welters met de inleiders alsmede drs. Rob Bagchus (SVZ), Flip Maas (Origin Nederland), Marja van Strien (Port CommunITy Rotterdam) en John Verschelden (Maersk-Sealand).

Dit is alweer het derde Wereldhaven-seminar na Leve(n)de haven, in 1998 (festivaltent, 350 bezoekers) en Ketelbinkie in de 21e eeuw in 1999 (Van Ommeren, 500 bezoekers). Ook met deze editie van het seminar wil de EUR, als kenniscentrum, een platform bieden voor een strategische gedachtenwisseling over de ontwikkeling van Mainport Rotterdam. Het seminar is opgezet voor betrokkenen in Rotterdam en regio, ondernemers en bestuurders, wetenschappers en andere geïnteresseerden. De toegang is vrij.

Noot voor de pers:

U bent van harte welkom bij dit seminar. De keynote tekst over het seminarthema van dr. Arjen van Klink is thans beschikbaar. Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met Arjen van Klink (030-2166955), voor een gedetailleerd programmaoverzicht, aanmelding, teksten en andere zaken met Miranda Kleisen (Wereldhaven Festival 010-2250862). Vooraankondiging via uw medium wordt door ons op prijs gesteld. Belangstellend publiek kan een uitnodiging voor het seminar verkrijgen via tel 010-4364844. Programmaoverzicht ook op www.eur.nl/havenseminar.

(INLINE] (INLINE]

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie