Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NOS-radio 1 journaal bestaat vijf jaar

Datum nieuwsfeit: 01-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Van : voorlichting NOS Radio en Televisie
d.d. : 29 augustus 2000
Nr. : 280FILLIN "Nummer Persbericht:"

NOS-RADIO 1 JOURNAAL 1 SEPTEMBER VIJF JAAR

Het NOS-Radio 1 Journaal bestaat op 1 september 2000 vijf jaar. De afgelopen jaren heeft het Radio 1 Journaal zich ontwikkeld tot een door de luisteraar gewaardeerde, betrouwbare nieuwsleverancier van de nieuws- en sportzender Radio 1. Het eerste lustrum zal aan de luisteraar niet ongemerkt voorbijgaan. Voor het eerst in vijf jaar kan er een 'kijkje' achter de schermen van het Radio 1 journaal genomen worden. In de ochtenduitzending wordt een reportage uitgezonden over hoe het Radio 1 Journaal wordt gemaakt.

In de ochtend-, middag- en avonduitzendingen kunnen luisteraars rechtstreeks chatten met de presentator over wat ze vinden van het Radio 1 Journaal. In de ochtenduitzending, maar ook tot een uur na de ochtenduitzending, zal presentator Rob Trip de vragen en opmerkingen van de luisteraars beantwoorden en bespreken, 's middags beantwoordt Clairy Polak de vragen en 's avonds is de beurt aan Menno Reemeijer. Ook hoofdredacteur Piet van Tellingen zal tijdens de uitzendingen in de studio aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Vanaf 18.30 uur is er een speciaal Radio 1 Jeugdjournaal. Het laatste half uur is dus speciaal voor jongeren. Zo zal het beursnieuws gepresenteerd worden door een 12-jarige beurs-wizard, is er een gesprek met staatssecretaris Adelmund van Onderwijs en een discussie met basisschool-leerlingen over wat nu eigenlijk nieuws is.

Het Radio 1 Journaal werd vijf jaar geleden opgericht door een samenvoeging van de actualiteitenredacties van de publieke omroepen. In de programmering is in de afgelopen jaren vooral veel aandacht besteed aan meer continuïteit in de berichtgeving, de kwaliteit van de verslaggeving, analyses bij het nieuws en financiële berichtgeving.

De redactie is wekelijks verantwoordelijk voor 40 uur radio. In Hilversum werken zo'n 100 mensen. De parlementaire redactie in Den Haag bestaat uit twaalf personen en over de hele wereld heeft het Radio 1 Journaal meer dan veertig correspondenten zitten. Maar liefst veertig procent van de redactie van het Radio 1 Journaal is vrouw.

Het Radio 1 Journaal richt zich inmiddels op meer dan alleen de nieuwsvoorziening op Radio 1. Zo zijn de uitzendingen te beluisteren op internet. Ook gaat een nieuw op te richten deelredactie van het Radio 1 Journaal vanaf dit najaar op werkdagen nieuwsbulletins verzorgen op Radio 3.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie