Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening culturele seizoen Rotterdam met vijf kunstweekenden

Datum nieuwsfeit: 01-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

September in Rotterdam opent culturele seizoen met vijf weekenden kunst en cultuur

Voor wie goed kijkt, laat Rotterdam zich gedurende de maand september van een bijzonder aantrekkelijke kant zien. Wij nodigen u uit dat met ons mee te beleven tijdens September in Rotterdam, het festival waarin we u - vijf weekenden lang - laten kennismaken met wat er nieuw is in Rotterdam, met speciale aandacht voor de jongeren. Programmaleider Germaine Groenier heeft samen met nieuwe, jonge en gevestigde Rotterdamse instellingen een fascinerend programma samengesteld, dat bestaat uit internationale theatervoorstellingen, beeldende kunst, muziek, talkshows, literatuur, feest en initiatieven uit de nieuwe media. Verandering is de rode draad van het festival. Een greep uit het aanbod van ruim 35 programma-onderdelen:

De openingsact
The bells, Five Angry men, visueel spektakel en oorverdovend lawaai op het Schouwburgplein. 1 september, 20.00 uur.

De openingsvoorstelling
'An die Musik' van Pip Simmons en het Jewish National Theatre uit Boekarest is een remake van een van de meest spraakmakende voorstellingen van de jaren zeventig. Aanvang: 1 september 20.45 uur, 2 september 20.15 uur en 3 september 14.30 uur.

'Who can sing a song to unfrighten me?' van Forced Entertainment is 24 uur marathontheater. Aanvang vrijdag 15 september, 23.59 uur. In- en uitlopen tijdens de voorstelling is toegestaan. Er is een uitgebreid randprogramma (loungen en dj's) en u kunt per pendeldienst naar de Witte de Withstraat.

In 'De Wereld van Witte de With' vindt u het onvervalste levenslied, kunt u 'daten' in een deux-chevaux of spannende levensverhalen 'shoppen'. 'Pipe Tales - Life Stories' is een (straat)installatie van felgele buizen, die het geluid van vier kunstzinnige radiokanalen transporteren. Witte de Withstraat, 15 t/m 17 september.

De tentoonstelling 'Jezus' in de Kunsthal vormde het uitgangspunt voor de geluidswandeling WonderEars van Cilia Erens.
Koptelefoons voeren bezoekers mee langs een wereld van overgave, geloof en meditatie. Startpunt is het NAi. Alle weekenden.

Passionate brengt met 'Geen daden maar woorden' literatuur op ongewone wijze. 'Van de Vos Reinaerde' op rap, strips, maar ook Joost Zwagerman staan op het programma. 29 en 30 september, Schouwburg Rotterdam.

Voor meer informatie en/of het programmaboekje, bel 010 280 91 22.

NOOT VOOR DE REDACTIE,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie