Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Definitieve halfjaarcijfers 2000 NV Bever Holding

Datum nieuwsfeit: 01-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


1 sep 2000
Definitieve cijfers NV Bever Holding eerste halfjaar 2000

N.V. Bever Holding heeft over de eerste helft van 2000 een bruto bedrijfsresultaat behaald van 20,6 miljoen, 60,9% hoger vergeleken met 12,8 miljoen over het eerste halfjaar van 1999.

Deze stijging is gerealiseerd door een hogere opbrengst uit eigen handelsactiviteiten en een hoger handelsvolume via de beurs, ondanks het grotendeels afschaffen van het courtagetarief.

Het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening steeg als gevolg hiervan met 67%; van 4,9 miljoen over de eerste helft van 1999, tot 8,2 miljoen over dezelfde periode van 2000.

Het nettoresultaat per aandeel over het eerste halfjaar van 2000 was 2,28 (eerste helft van 1999: 1,35).

VOORUITZICHTEN

De dochterondernemingen van Bever Holding, Van der Wielen & Co. en Brom/Glasbergen Specialists, vervullen onder meer de functie van hoekman op de AEX-Effectenbeurs. Gezien de voorgenomen fusie tussen de AEX-Effectenbeurs en buitenlandse beurzen is thans onduidelijk hoe lang en op welke wijze de functie van hoekman in de toekomst eventueel wordt voortgezet. De functie waarbij Bever Holding zich in toenemende mate manifesteert als "Effecten Handelshuis" levert bedrijfsresultaten op die structureel minder vastliggen dan bij de functie als hoekman. Mede om deze redenen is het niet mogelijk een uitspraak te doen over het te verwachten nettoresultaat over het gehele boekjaar 2000.

Amsterdam, 1 september 2000

NV Bever Holding

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie