Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grote belangstelling voor kantoren Utrechtsebaan Den Haag

Datum nieuwsfeit: 01-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Verdichtingsstudie Utrechtsebaan

Grote belangstelling voor kantoren rond Utrechtsebaan

Het college van B&W heeft vandaag ingestemd met de verdichtingsstudie Utrechtsebaan als richtsnoer voor verdere uitwerking en toetsing van bouwinitiatieven op de hoek Schenkkade/Daendelstraat, aan de zuidzijde van de Juliana van Stolberglaan en aan de Prins Clauslaan tussen de Theresiastraat en Bezuidenhoutseweg. Voor de twee laatstgenoemde locaties zijn door marktpartijen reeds verkennende studies gedaan. Samen met de planontwikkeling in het Beatrixkwartier en CS Kwadrant heeft Den Haag hiermee voor de komende jaren een sterk aanbod van kantoren binnen Den Haag Nieuw Centrum. Dit is noodzakelijke om in te spelen op de grote marktvraag in de periode tot 2005.

Van de Haagse kantoren staat nog maar drie procent leeg. Er is vooral behoefte aan kantoren van meer dan 1.000 m². Omdat Den Haag ligt ingeklemd tussen de zee en de randgemeenten heeft de stad een groot gebrek aan ruimte. Den Haag moet daarom zo slim mogelijk omgaan met de beschikbare ruimte. Dubbel grondgebruik zoals overbouwingen van de Utrechtsebaan is hierbij een oplossing.

De aantrekkingskracht van de Utrechtsebaan als prestigieuze vestigingslocatie voor de zakelijke dienstverlening is sterk gestegen. Het succes van de formule van overbouwingen heeft de afgelopen periode geleid tot nieuwe ideeën, initiatieven en verzoeken vanuit de markt. Om te bezien welke mogelijkheden er zijn voor verdere verdichting van de Utrechtsebaan is door de gemeente Den Haag de Verdichtingsstudie Utrechtsebaan opgesteld, waarin de kwaliteiten van de Utrechtsebaan als 'oprijlaan' van Den Haag en vestigingslocatie voor kantoren optimaal benut worden. De verdichtingsstudie schetst tevens een toekomstbeeld hoe de landschappelijke inpassing van de Utrechtsebaan ter plaatse van de Koekamp en het Haagse Bos verbeterd kan worden.

last update: 1 september 2000 ; auteur: 39 1 september 2000 - 39

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie