Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationale Reisopera krijgt Overijsselse cultuurprijs

Datum nieuwsfeit: 01-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 31 augustus 2000

NATIONALE REISOPERA KRIJGT OVERIJSSELSE CULTUURPRIJS

Het college van Gedeputeerde Staten heeft dit jaar de Cultuurprijs Overijssel toegekend aan de Nationale Reisopera. Gedeputeerde J. Kristen zal dit vrijdag 1 september, omstreeks 13.15 uur tijdens de opening van het Saxion Opera festival op de Oude Markt in Enschede, aan de Reisopera meedelen. De Cultuurprijs bestaat uit een geldbedrag van f 10.000,- en een "kunstzinnig" aandenken. Dit aandenken wordt door de prijswinnaar in overleg met de provincie uitgekozen. De uitreiking van de prijs zal op een nader te bepalen dag plaatsvinden.

De Nationale Reisopera heeft in zeer korte tijd een uitstekende naam weten op te bouwen. Het accent van de voorstellingen ligt vaak op het ijzeren repertoire (o.a. de Zauberflöte), maar er wordt in veel gevallen gekozen voor een vernieuwende enscenering. Het gezelschap heeft ook bewezen het gedurfdere repertoire niet te schuwen. De Nationale Reisopera heeft haar taken waargemaakt. In Rotterdam werd door de Reisopera deelgenomen aan het jaarlijkse Gergjev Festival, terwijl vorig jaar in Enschede door de Reisopera de basis werd gelegd voor het Operafestival. De Reisopera bedient jaarlijks meer dan dertien schouwburgen in het land. Voor de jury reden genoeg om het college te adviseren de Cultuurprijs Overijssel dit jaar toe te kennen aan de Nationale Reisopera.

Nadere informatie:
team Communicatie, Bonnie van der Meer, telefoon 038 425 14 16

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie