Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief VWS inzake zitplaatscapaciteit in treinen

Datum nieuwsfeit: 01-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

Brief VWS inzake zitplaatscapaciteit in treinen

18986 Verhouding Rijksoverheid NS
Nr. 50 Brief van de minister van Verkeer en Waterstaat

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 1 september 2000

Hierbij wil ik de vragen beantwoorden die het lid Van Gijzel tijdens het ordedebat van 29 augustus 2000 heeft gesteld ter voorbereiding op een eventueel AO over zitplaatscapaciteit in treinen.


1. Voldoen de voorstellen en de huidige werkwijze van de NS aan hetgeen is afgesproken in het overgangscontract en zo nee, welke stappen is de minister voornemens om hier iets aan te doen?
NS heeft tot op heden steeds voldaan aan de afspraken in het Overgangscontract (dit contract is in december 1999 verlengd tot en met 31 december 2000). Dit is ieder jaar door de Accountantsdienst van NS getoetst conform het controle-protocol dat in 1995/1996 is overeengekomen. Ik ben over de uitkomsten van deze toets jaarlijks schriftelijk door NS geïnformeerd. Voor de resterende periode van dit jaar zijn de normen uit het Overgangscontract niet meer één op één van toepassing, omdat zij gebaseerd zijn op een seizoen van september tot en met mei. NSR heeft jegens mij echter de verwachting uitgesproken dat zij, hiermee rekening houdend, ook voor de komende maanden zal voldoen aan de huidige normen voor plaatscapaciteit.
2. Hoe staat het met het nieuwe contract?

Zie de beantwoording van de kamervragen van het lid Hofstra (Aanhangsel Handelingen II nr. 1741).

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

T. Netelenbos

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie