Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Star Trek: The Next Generation' weer op NET5

Datum nieuwsfeit: 01-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NET5

Persberichten

'Star Trek: The Next Generation', vanaf vrijdag 1 september rond 18.10 uur op NET 5

Wat door Gene Roddenberry in de jaren zestig is bedacht, is tot de dag van vandaag nog steeds springlevend. De populaire en zeer succesvolle sciencefictionserie 'Star Trek' kent vanaf de eerste serie 'The Original Series', met de bekende kapitein Kirk en Mister Spock, nog steeds een grote belangstelling. Hetzelfde geldt voor het eveneens zeer populaire 'The Next Generation' met de door fans ('Trekkies') vaak geïmiteerde kapitein Picard (Patrick Stewart) en Mister Data (Brent Spiner), de androïde. Adembenemende special effects, bizarre heelalbewoners en spannende verhalen maken van 'Star Trek: The Next Generation' een waardige opvolger. NET 5 brengt voor de vele liefhebbers dit najaar dan ook nieuwe afleveringen van deze geliefde sf-serie.

'Star Trek: The Next Generation' speelt zich af in de 24ste eeuw, vijfenzeventig jaar na Kirk's vijfjarige missie. 'The Enterprise' kent een totaal nieuwe bemanning en missie, en begaat onbekende en niet ongevaarlijke wegen in de ruimte. Onder leiding van Jean-Luc Picard , die het commando heeft overgenomen van de legendarische kapitein Kirk, en commandant William Thomas Riker (Jonathan Frakes) gaat de nieuwe 'Enterprise' NCC 1701-D naar verre planeten op zoek naar enige vorm van leven. Overige nieuwe markante persoonlijkheden zijn de halfbuitenaardse, halfmenselijke psychologe Deanne Troi (Marina Sirtis), de blinde en toch alziende chef van de technische dienst Geordi La Forge (LeVar Burton) en de mysterieuze, duizend jaar oude barvrouw Guinan (Whoopi Goldberg).

Na de vijfjarige missie van kapitein Kirk zetten kapitein Luc Picard en zijn bemanning het werk van de United Federation of Planets voort. Ze verkennen, met alle problemen vandien, de ruimte op zoek naar tekenen van leven. Picard en de zijnen doorkruisen het universum met de U.S.S. Enterprise, een enorm, van alle gemakken en technische hoogstandjes voorzien ruimteschip van de Federation. Dit ruimteschip heeft 58 dekken en is een slordige 641 meter lang. Aan 'Star Trek: The Next Generation', de tv-serie die gedurende zeven seizoenen werd gemaakt van 1987 tot 1994 en werd beloond met meerdere Emmy Awards, is vervolg gegeven met 'Deep Space Nine' en 'Voyager'. Als teken van het grote succes van de serie, staat het fenomeen Star Trek tevens garant voor acht films, vele internationale fanclubs, merchandise en internetsites.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie