Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeenschapsonderwijs Belgie start met leerlingenbegeleiding

Datum nieuwsfeit: 01-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeenschapsonderwijs

Sector Pers en Public Relations
Contactpersoon: Dries Vandermeersch
E.Jacqmainlaan 20, 1000 Brussel
tel. 02-790 93 06 - fax 02-790 95 06 - gsm: 0477-23 13 57 e-mail: (dries.vandermeersch@rago.be)

PERSBERICHT

Datum: 31.08.2000
Fax /E-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties

Betreft: Gemeenschapsonderwijs gaat op 1 september van start met
24 Centra voor leerlingenbegeleiding.

In gevolge het decreet op de centra voor leerlingenbegeleiding (CLB) worden in het gemeenschapsonderwijs de 51 PMS-centra omgevormd tot 24 CLB's.

De nieuwe structuren worden gelinkt aan de nieuwe structuur van het gemeenschapsonderwijs. In deze optiek omvat het werkgebied van de CLB-centra één of twee volledige scholengroepen. Enkel voor het buitengewoon onderwijs zijn er in enkele gevallen uitzonderingen toegestaan. Dit om de specifieke begeleiding en expertise van de leerlingenbegeleiding van het buitengewoon onderwijs te bewaren.

Naast deze 24 centra wordt er binnen het gemeenschapsonderwijs ook een Permanente onderwijscel (POC) opgericht ter ondersteuning van de werking in CLB's.

Het gemeenschapsonderwijs heeft alles in het werk gesteld om de overgang van PMS naar CLB zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Hierbij moet opgemerkt worden dat in tegenstelling tot in andere netten de PMS-centra van het Gemeenschapsonderwijs reeds een aantal decennia een geïntegreerde werking kenden.

De nieuwe visie op leerlingenbegeleiding die vervat zit in de CLB's komt tegemoet aan een aantal maatschappelijke noden en geeft aan de werking van de leerlingenbegeleiding een andere richting.

Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met de persverantwoordelijke, Dries Vandermeersch.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie