Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open dagen Koninklijke luchtmacht

Datum nieuwsfeit: 01-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie

Persberichten

Open dagen luchtmacht in september

29-02-2000

De Koninklijke Luchtmacht houdt haar jaarlijkse Open Dagen op vrijdag 1 en zaterdag 2 september 2000 op de vliegbasis Volkel in Noord-Brabant. Tijdens deze dagen wordt de bezoekers de kans ge-boden kennis te maken met de taken en middelen van de luchtmacht via een uitgebreide tentoonstelling, een static-show van enkele tientallen vliegtuigen, helikopters en geleide wapens en - op beide dagen - vliegdemonstraties. Thema van de Open Dagen dit jaar is de militaire luchtvaart in de nieuwe eeuw. De toegang tot de vliegbasis Volkel is gratis.

De jaarlijkse Open Dagen van de Koninklijke Luchtmacht worden normaal gesproken georganiseerd rond 1 juli, de oprichtingsdatum van de militaire luchtvaart in ons land. Dit jaar is besloten eenmalig af te wijken van deze datum in verband met het Europese kampioenschap voetbal.

Open Dagen van de Koninklijke Luchtmacht mogen zich doorgaans ver-heugen in de belangstelling van zo'n 100 à 150.000 mensen. Afgezien van bezoekers die de gelegenheid benutten om een kijkje in de keuken van de luchtmacht te nemen, spelen de Open Dagen ook een belangrijke rol bij de voorlichting aan schoolverlaters over hun mogelijkheden voor een baan bij de luchtmacht. Zij zullen een 'VIP-ontvangst' krijgen in een speciaal door de Sectie Werving Luchtmacht in te richten tent.

De vliegbasis Volkel is tijdens de Open Dagen op 1 en 2 september goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf NS-station Oss en vanaf het busstation in Uden rijden speciale bussen. Bezoekers die per auto naar de vliegbasis Volkel komen, worden naar parkeerplaatsen in de directe omgeving van het terrein geleid. Voor fietsers wordt een gratis fietsenstalling ingericht vrijwel op het terrein van de vliegbasis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie