Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 01-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-09-2000

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.45 uur
Aanrijding tussen mountainbiker en bromfietser

HOUTEN Op donderdag 31 augustus, omstreeks 15.50 uur, reed een 22-jarige mountainbiker uit Houten over de Lobbendijk, komende uit de richting van de het Imkerspad en gaande in de richting van het Weegbreehof. Op de kruising met het Weegbreehof sloeg de fietser linksaf, waarbij hij een hem tegemoetkomende 26-jarige bromfietser uit Houten niet voor liet gaan. Beiden botsten op elkaar en kwamen ten val.

De bromfietser liep hierdoor een kapotte vinger en knie op. De fietser klaagde over pijn in zijn knie. Gezien het lichte letsel was de komst van een ambulance niet noodzakelijk.

Fietsvernielers aangehouden

NIEUWEGEIN Op woensdag 30 augustus werd op het speelplaatsje achter de Hoveniersweide door een groepje jongelui een fiets vernield. Dit werd door een getuige gezien.

Op donderdag 31 augustus, omstreeks 19.00 uur, zag de getuige hetzelfde groepje weer in de omgeving lopen. Hij meldde dit aan de politie. Aan de hand van de signalementen hield de politie 5 verdachten op de Hoveniersweide aan. Het gaat om twee jongens van 16 en 18 jaar, alsmede drie meisjes van 14 jaar, allen afkomstig uit Nieuwegein. Zij werden overgebracht naar het politiebureau.

Uit het verhoor van de verdachten kon worden opgemaakt dat de beide jongens de daadwerkelijk vernieling hadden gepleegd en dat de drie meisjes daar als toeschouwers bij hadden gestaan. Tegen de beide jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN Op donderdag 31 augustus heeft de politie tussen 13.00 uur en 14.45 uur een verkeerscontrole gehouden op de Sluyterslaan.

Twaalf bestuurders kregen een bekeuring van f 90,- voor het niet dragen van de autogordel. Eén bestuurder kreeg een bekeuring voor het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie