Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 01-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van vrijdagmorgen 1 september 2000
10:39 vrijdag 1 september 2000

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

EMMEN / DIEVER / HOOGEVEEN

Een 58 jarige bromfietser uit Emmen is donderdagavond met een pijnlijke schouder overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Hij was op de Oude Meerdijk in zijn woonplaats aangereden door een auto bestuurd door een 58 jarige automobilist uit Emmen. Die reed vanuit een inrit de weg op en zag daarbij de bromfietser over het hoofd. De verwondingen van de bromfietser bleken mee te vallen. Op de N371 bij Diever is donderdagavond een 39 jarige inwoonster van Nijeveen gewond geraakt bij een kop/staart botsing op de kruising met de Groningerweg. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Ze zat in een auto, bestuurd door een 49 jarige man uit Nijeveen. Die merkte te laat op dat een voor hem rijdende auto afremde om linksaf te slaan. De vrouw kon na behandeling weer naar huis.
Een 44 jarige automobilist uit Emmen is donderdagnacht op de Brinkenweg met zijn auto van de weg geraakt en tegen een lichtmast tot stilstand gekomen. De man is met klachten over pijn in de borst opgenomen in het ziekenhuis. Omdat er alcohol in het spel was is van de man een bloedproef genomen. Zijn rijbewijs en kentekenbewijs zijn ingevorderd.
In Hoogeveen in donderdanacht een 18 jarige man aangehouden. De man was op de Stephensonstraat met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden en er vervolgens lopend vandoor gegaan. De ademanalyse leverde een µg/l op van 475. De man kreeg een rijverbod voor vier uur en een dagvaarding voor snelrecht.

ASSEN

Personeel van een psychiatrisch ziekenhuis in Assen heeft donderdagavond een insluiper overlopen. De man was op een kamer van een bewoner bezig geld uit een spaarpot te halen toen hij door het personeel werd aangetroffen. De man mompelde iets over een verkeerde kamer en ging er vandoor. Het lukte niet hem vast te houden. De man voldoet aan het volgende signalement: ongeveer 40 jaar, dik gezicht, grijs sluik haar en van voren een beetje kaal. De man droeg een zwarte leren jas. Hij verdween op een herenfiets met groene fietstassen.

ASSEN

Bij een inbraak in een motorzaak aan de Zendmastweg in Assen zijn donderdagnacht vier motorhelmen gestolen met een totale waarde van ongeveer 2000 gulden.
De eigenaar van de zaak werd rond twee uur gewekt door het alarm. De toegangsdeur van het bedrijf was met een grote kei ingegooid.

SMILDE

Surveillerende agenten van het verkeershandhavingsproject Boetegeld = Sneu Geld hebben donderdagmiddag bij een tankstation in Hoogersmilde een 28 jarige man uit Duiven en een 33 jarige man uit Eerbeek aangehouden.
Ze worden verdacht van diefstal van een koopmansbeurs bij een autobedrijf in Oosterwolde. Na de diefstal gingen ze er vandoor over de N381 in de richting Emmen, daarbij achternagezeten door iemand van het autobedrijf. Die waarschuwde de politie dat de auto die hij achtervolgde stilstond bij het tankstation. Na de aanhouding zijn beide verdachten overgedragen aan de politie van Oosterwolde.

HOOGEVEEN

Bij een inbraak in een tankstation aan de Zenithlaan in Hoogeveen is donderdagnacht een partij rookwaar gestolen. Een getuige heeft gezien dat er na de inbraak twee mannen wegrenden met bij zich witte plastic tassen.
De politie hoopt, mede aan de hand van de videobeelden van de beveiligingscamera achter de identiteit van de daders te kunnen komen.

ASSEN

Donderdagvond / nacht zijn in Assen wederom 5 autos gekraakt. Deze keer was het raak aan de Borgstee, het Zuidenveld, de Groningerstraat, de Boskamp en de Balkendwarsweg. Het ging de daders om de autoradio. In een geval is een mobiele telefoon gestolen en uit een busje van een computerbedrijf verdween een zak met onderdelen.

MEPPEL

Bij een autobedrijf aan de Industrieweg in Meppel zijn woensdagnacht twee personenautos gestolen. Beide eigenaren , een 52 jarige man uit Meppel en een 26 jarige plaatsgenoot hebben donderdag aangifte gedaan bij de politie. Hun autos, een VW Golf variant en een VW polo stonden voor onderhoud en reparatie op het terrein van het bedrijf. De politie onderzoekt hoe de dieven aan de sleutels zijn gekomen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie