Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 01-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: diverse 1-09-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
vrijdagochtend 1 september 2000

Dagelijkse berichten

Groningen: man valt over gladde steentjes
Een 38-jarige stadjer werd gistermorgen de dupe van de gladde gele steentjes in de Guldenstraat. De man kwam met zijn fiets in de bocht met de Boteringestraat ten val. Hij liep hierdoor een zware hersenschudding op en moest naar een ziekenhuis worden gebracht. De val werd veroorzaakt doordat de steentjes in de bocht erg glad waren.

Groningen: school inbreker gepakt
De politie trof gisterochtend op de Antillenstraat een 38-jarige stadjer liggend op de rijbaan aan. Bij onderzoek bleek de man onder het bloed te zitten. Naast hem troffen agenten een muis aan (van een pc natuurlijk). Even later kwam de conciërge van een nabijgelegen school bij de agenten met de mededeling dat er was ingebroken in de school aan de Korreweg. Daar werden twee muizen en twee systeemkasten weggenomen. De verdachte werd daarop voor een nader onderzoek aangehouden en ingesloten

Groningen: vernieling en mishandeling
Bij een woning aan de Van Oldenbarneveldtlaan hield de politie gisterochtend een 28-jarige en een 24-jarige stadjer aan. Beide mannen waren in de voorgelegen nacht met een vriendin uitgeweest. In de loop van de nacht bleek de 25-jarige man er met de vrouw vandoor te zijn gegaan. De 28-jarige kwam daarop verhaal halen bij de woning de van 25-jarige stadjer. Hij gooide een ruit kapot en drong de woning binnen. Hier ontstond een worsteling waarbij de indringer door de bewoner aardig werd toegetakeld. De politie hield beide mannen aan. De indringer moest in een ziekenhuis worden behandeld voor een zware kneuzing aan zijn kaak. Na verhoor zijn de mannen in de loop van de dag heengezonden.

Groningen: Alcohol
Een 39-jarige man uit Groningen liep gistermiddag op de Zuiderweg tegen de lamp. De man werd rijdend op zijn bromfiets gecontroleerd. Hij bleek al vroeg op de dag aardig onder invloed van alcohol. Een blaastest wees ruim 1.5 promille uit. De man moest zijn rijbewijs aan het bureau achterlaten. In de loop van de nacht werd op de Emmalaan in Haren nog een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. De 40-jarige bestuurder uit Paterswolde bleek 0.8 promille in zijn bloed te hebben. Op de Sontweg overkwam een 33-jarige stadjer hetzelfde lot. Hij bleek ruim 0.6 promille te blazen. Allen kregen een proces verbaal.

Haren: Vernieling scholgebouw
Bij een school aan de Hemmenlaan zijn in de afgelopen dagen vernielingen gepleegd. Diverse afvalcontainers bleken door vandalen te zijn beschadigd. Vermoedelijk werd een van de containers door een ruit gegooid, waardoor deze gelaagde ruit eveneens werd vernield.

Groningen: diefstal uit ziekenhuis
Personeel van ene beveiligingsbedrijf betrapte gistermiddag een 28-jarige vrouw, zonder vaste woonplaats, bij de diefstal van een tas uit een gastenverblijf. De medewerker zag dat de vrouw buiten het gebouw een tas aan het doorzoeken was. Toen hij de vrouw aansprak bleek in de tas diverse goederen, waaronder bankpasjes en telefoonkaarten te zitten. Een getuige verklaarde dat de verdachte uit het gastenverblijf was gekomen. Bij onderzoek in de gastenruimte bleek de tas afkomstig van een 37-jarige bezoekster uit Birmingham. De vrouw miste inmiddels haar engels geld, dat voor een deel werd aangetroffen in de kleding van de verdachte. De 28-jarige vrouw is ingesloten.

Groningen: vernieling en mishandeling
Een 42-jarige Groninger en zijn 54-jarige vriendin werden afgelopen nacht op de Irislaan opgepakt. Beiden hadden zich schuldig gemaakt aan vernielingen bij de woning van de zoon van de 54-jarige vrouw. De verdachte waren de woning binnen gedrongen en daar de 35-jarige vriendin van de zoon van de vrouw mishandeld en met een glas bewerkt. De verdachten zijn ingesloten. Nog niet bekend is wat de oorzaak is geweest van de mishandeling. Het 35-jarige slachtoffer werd in een ziekenhuis behandeld met forse snijwonden.

Groningen: inbraak in electrozaak
Afgelopen zag een getuige dat er werd ingebroken in een electrozaak aan de Nieuwe Ebbingestraat. De getuige was wakker geworden van glasgerinkel. Toen hij de straat op keek zag hij een man door een gat van de winkelruit naar binnen gaan en vervolgens met een doos onder zijn arm weer vetrekken. De verdachte vlucht vervolgens het Noorderplantsoen in. De gewaarschuwde agenten stellen vervolgens een onderzoek in het Noorderplantsoen in. Daar treffen de agenten alleen nog een lege doos van een midi-set aan. Van de dader ontbreekt elk spoor.

Winschoten: ernstige mishandeling op het Marktplein Woensdagavond is op het Marktplein in Winschoten een 27-jarige man uit Hoogezand ernstig mishandeld. Nadat de politie daarover donderdag informatie kreeg werd een onderzoek ingesteld. Het slachtoffer bleek woensdagavond op de Markt door vermoedelijk twee mannen te zijn aangevallen. Een getuige zag dat de mannen het slachtoffer belaagden en klappen toedienden. Vervolgens gingen de verdachten er van door. Toen de getuige het slachtoffer aansprak bleek deze meerdere keren met een mes te zijn gestoken. Door een nog onbekend getuige werd hierop het slachtoffer naar een ziekenhuis in Winschoten gebracht. Daar moest het slachtoffer direct worden geopereerd. Het slachtoffer is inmiddels buiten levensgevaar. De politie is op zoek naar bezoekers van de Markt die mogelijk getuige van dit incident, dat omstreeks 21.30 uur plaats vond, zijn geweest. Zij kunnen zich in verbinding stellen met de politie in Winschoten.

Veendam: vrachtwagen te zwaar
Bij een controle op de brug in de A. Tripweg in Veendam op de toegestane aslasten is een 21-jarige vrachtwagen chauffeur op de bon gegaan. De man reed met een lading die een aslast veroorzaakte van bij 24 ton terwijl de maximaal toegestane aslast 5 ton was.

Ter Apel: automobilist rijft door na ongeval
Een 61-jarige fietsster is donderdag rond het middaguur op de Hoofdkade in Ter Apel aangereden door een nog onbekende automobilist. De vrouw kwam reed vanaf het bruggetje van de Hoofdstraat de Hoofdkade op toen ze werd geschept door een personenauto, kleur wit. Ze kwam ten val en is door een dokter behandeld voor schouderletsel en diverse schaafwonden. Eventuele getuigen van het ongeval kunnen zich melden bij de politie op telefoonnummer, 050 5995995.

Zuidhorn: overstekende skeelerend kind geschept Op de Fazantenlaan in Zuidhorn is een 7-jarig jongetje op skeelers die nogal plotseling het zebrapad overstak aangereden door een 64-jarige automobiliste uit Zuidhorn. Het jongetje is met hoofdletsel en kneuzingen naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Na behandeling kon hij weer naar huis.

Veendam: op de vuist met fietsendief
Een 59-jarige Veendammer raakte op de Kazemierstraat in Veendam slaags met een 33-jarige man uit Foxhol die zijn fiets in de Kerkstraat had weggenomen. Getuigen waarschuwden de eigenaar die met zijn zoon achter de man aanging. Op de Kazemierstraat troffen zij de man die een poging deed het slot te forceren. Toen de Veendammer de man aansprak kreeg hij een klap in het gezicht. Daarop ontstond een schermutseling. De politie hield de fietsendief aan die eerst voor behandeling naar het ziekenhuis werd gebracht.

Appingedam: rijden onder invloed
Op de Woldweg in Appingedam is donderdagavond een 32-jarige automobilist uit Steendam gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 1.7. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding uitgereikt.

Usquert: bromfietser rijdt tegen auto aan
Donderdagnacht reed een 16-jarige bromfietser uit Usquert op de Wadwerderweg in zijn woonplaats tegen een geparkeerde bestelauto aan. Zijn 16-jarige passagiere uit Groningen liep bij de aanrijding een gebroken been op en werd naar het ziekenhuis in Groningen vervoerd. De jongen blies op de ademanalyseapparatuur een promillage van 0.85. Hij krijgt een proces-verbaal.

Stadskanaal: schermutseling tussen twee groepen jongeren Bij een schermutseling tussen twee groepen jongeren in de leeftijd tussen 12 en 15 jaar uit Stadskanaal op de Iepenlaan is gedreigd met een luchtdrukpistool. Ook werden er enkele vernielingen aan fietsen gepleegd en kreeg een 15-jarige jongen klappen. De politie kon drie jongens -12, 13 en 14 jaar in de omgeving van de Iepenlaan aanhouden. Na verhoor zijn zij vrijgelaten en de ouders ingelicht. Er zullen door de politie nog meer jongeren worden gehoord over het incident.

Autogordelcontroles
Bij drie gordelcontroles in Niebert, Stadskanaal en Ter Apel zijn donderdag in totaal 192 automobilisten gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Er werd een goed resultaat geconstateerd, slechts drie automobilisten hadden de gordel niet om en kregen een bekeuring.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...