Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bond Nederlandse Ontwerpers: tentoonstellingen II

Datum nieuwsfeit: 01-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
BNO

TENTOONSTELLING

'Werkman en de avant-garde'
Stedelijk Museum, Amsterdam
t/m 3 september

Tot de collectie van het Stedelijk Museum behoort een groot aantal werken van de Groningse kunstenaar Hendrik N. Werkman (1882-1945). In het prentenkabinet worden ongeveer zeventig werken uit deze collectie tentoongesteld.
T 020 573 29 11

TENTOONSTELLING

'Vervormd'
Fonds BKVB, Amsterdam
t/m 25 september

Werk van vier vormgevers die een startstipendium of werkbeurs ontvingen: Claudy Jongstra, Saar Oosterhof, Marsel Pott en Baukje Trenning. Voor allevier is de ontwikkeling en het gebruik van materiaal uitgangspunt van hun werk.
T 020 523 12 31
ww.fondsbkvb.nl

TENTOONSTELLING

'Gijs Bakker: Objects to use'
De Zonnehof, Amersfoort
t/m 1 oktober

Een breed overzicht van de productvormgeving van Gijs Bakker (Amersfoort 1942). De expositie gaat uit van bestaande en nieuwe producten, waarvan een aantal voor het eerst wordt gepresenteerd. Bij uitgeverij 010 in Rotterdam verschijnt een uitgebreide monografie over Gijs Bakker.
T 033 463 30 34

AGENDA

Kunsthal Rotterdam
'Droog Design + do = do create'
t/m 10 september

Het project 'do create' is een initiatief van Droog Design en KesselsKramer. De ontwerpen worden uitgebracht onder de merknaam 'do', dat enige jaren geleden door KesselsKramer werd gelanceerd. 'do create' spreekt zowel de ontwerper als de gebruiker aan: de ontwerper maakt een product waar de gebruiker nog iets mee moet doen. De ontwerpers van 'do create' zijn: Thomas Bernstrand (Zweden). Jurgen Bey, Dawn Finley (VS), Marti Guixé (Spanje), Dick van Hoff, Marijn van der Poll Radi Designers (Frankrijk), Frank Tjepkema & Peter van der Jagt, Thomas Widdershoven & Dinie Besems.
T 010 440 03 00
www.kunsthal.nl

AGENDA

Robert Smit
'Leeg huis Juwelen'
t/m 24 september

Robert Smit (1941) is één van de vertegenwoordigers van de Nederlandse en internationale sieraden-avantgarde. De tentoonstelling in de Kunsthal omvat recente maar ook een aantal vroege ontwerpen. De sieraden van Robert Smit worden gekenmerkt door complexe, veelal persoonlijke symbolen. Smit combineert goud met industriële en onconventionele materialen. Bij de tentoonstelling verschijnt een catalogus, waarin het ontstaansproces van Robert Smits sieraden uitgebreid wordt gedocumenteerd.
T 010 440 03 00
www.kunsthal.nl

TENTOONSTELLING

Groninger Museum, Groningen
'Japan: porselein en prenten'
t/m 10 september

Een beeld van het Japanse exportporselein en Japanse prenten van de meest belangrijke prentkunstenaars zoals Eisen, Hokusai, Hiroshige en Toyokuni. De expositie is onderverdeeld in verschillende groepen zoals het blauw-wit porselein, het Kakiemon en het Imari porselein. Thee-, koffie- en chocoladegoed, kaststellen, grote sierstukken, mens- en dierfiguren sieren de tentoonstelling en geven een beeld van wat de Nederlanders in opdracht lieten maken in Japan. Ongeveer honderd prenten geven een stilistisch overzicht van de Japanse prentkunst in de achttiende en negentiende eeuw.
T 050 366 65 55
www.groninger-museum.nl

TENTOONSTELLING

Nederlands Textielmuseum, Tilburg
'Hot Cool Strong Light'
t/m 03 december

Een avontuurlijke, educatieve tentoonstelling vol activiteiten voor kinderen (en volwassenen) over de vele mogelijkheden van textiel. T 013 549 45 64
www.tilburg.nl/textielmuseum/

Voor opmerkingen en vragen over deze site: (website@bno.nl) © 1996 BNO

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie