Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hoogheemraadschap Delfland vraagt hulp tegen waterplanten

Datum nieuwsfeit: 01-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Hoogheemraadschap Delfland vraagt uw hulp

Een groot deel van Nederland kampt sinds enige jaren met woekerende waterplanten. Het gaat hier vooral om uitheemse soorten, zoals de grote waternavel, die in korte tijd grote delen van watergangen kunnen bedekken. Deze planten komen van nature niet in Nerland voor, maar worden verkocht door tuincentra. Als u dus een vijver heeft met daarin uitheemse waterplanten, ga er dan verantwoord mee om. Gooi overtollige planten dus nooit in de sloot of vaart achter uw huis!

Folder
Het Hoogheemraadschap Delfland gaat de waterplanten actief verwijderen. Zij heeft een folder uitgegeven onder de naam "Uitheemse waterplanten in Nederlandse sloten". Hierin staat informatie over dit onderwerp en wordt aangegeven om welke planten het precies gaat. Deze folder is af te halen bij 'De Soete Aarde, centrum voor natuur en milieu', Van Leeuwenhoeklaan 15a. Openingstijden van dinsdag t/m vrijdags van 13.30 tot 17.00 uur. Of bij alle wijkposten in Zoetermeer!

Melding
Weet u een plek in het gebied van Delfland waar deze planten voorkomen, dan kunt u dit telefonisch doorgeven tussen 10.00 en 12.00 uur op nummer 015-260 8309.Gemeente Zoetermeer © September 2000

Last update: 1 September 2000 (14:00)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie