Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen CDA over gasdistributie

Datum nieuwsfeit: 01-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen 01.009 vragenformulier 1 september 2000

Gemaakt: 1-9-2000 tijd: 14:58

Vragen van het lid Van den Akker (CDA) aan de minister van Economische Zaken over gasdistributie. (Ingezonden 1 september 2000)


1

Heeft u kennisgenomen van de weigering van de Gasunie en de distributiebedrijven, verenigd in Energiened om de richtlijn zoals opgesteld door de Dte uit te voeren? 1)


2

Wat vindt u van de houding van Gasunie en de distrubiebedrijven die zich met deze weigering buiten te wet te stellen?


3

Welke maatregelen bent u voornemens op korte termijn te nemen, al dan niet in overleg met de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) en de dienst energiesector om op korte termijn naleving van de richtlijn door Gasunie en de distrubutiebedrijven af te dwingen?


4

Deelt u de mening van Gasunie en de distributiebedrijven dat de leveringszekerheid in gevaar komt? Zo ja, hoe verhoudt zich dat tot art. 87 van de Gaswet, waarin de positie van de beschermde afnemer juist uitdrukkelijk is veilig gesteld?


5

Welke consequenties heeft de gerezen situatie voor het functioneren van het energieplatform, waarin dezelfde partijen deel nemen?


1) Financieel Dagblad, 30 augustus jl.

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie