Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Twee nieuwe wethouders benoemd in Breda

Datum nieuwsfeit: 01-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

TWEE NIEUWE WETHOUDERS BENOEMD IN BREDA

De gemeenteraad van Breda heeft vandaag twee nieuwe wethouders benoemd. De heer A.C.A.M. (André) Adank (CDA) beheert met ingang van 1 september de portefeuille Economische zaken, Cultuur en Grondbedrijf. Hij volgt hiermee de heer J. Gielen op die het wethouderschap verruilde voor een betrekking in het bedrijfsleven.

De heer J. (Joop) de Werd (VVD) is per 1 september benoemd als wethouder Milieu, Onderwijs en Districtsgewijs werken. Hij is de opvolger van de heer C. Kruithof die vorige week zijn portefeuille beschikbaar stelde.

Wethouder A.J.G. Oomen (CDA) neemt de plaats van wethouder Gielen in als loco-burgemeester.

André Adank

André Adank is sinds 1986 gemeenteraadslid voor het CDA. Hij was ook al eerder wethouder in Breda van 1988 tot november 1991. In het verleden is hij actief geweest in diverse onderwijswerkgroepen van het CDA , was hij penningmeester van de Noord-Brabantse bestuurdersvereniging van het CDA en studeerde hij aan de CDA-kaderschool. Daarnaast was hij ook lid van de bestuurscommissie van de Openbare Bibliotheken Breda.

Vanaf 1991 is hij fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad waar hij zich vooral heeft beziggehouden met ruimtelijke ordening en openbare orde en veiligheid.

Aan de Katholieke Leergangen Tilburg heeft Adank zijn MO-A en MO-B akte Nederlandse taal- en letterkunde gehaald. Van 1982 tot 1985 studeerde hij aan de universiteit van Utrecht en sloot zijn doctoraalstudie af met moderne Nederlandse literatuur en eigentijdse geschiedenis. Adank combineerde het fractievoorzitterschap met een fulltime-functie als leraar Nederlands aan het Newmancollege in Breda. André Adank is 52 jaar.

Joop de Werd

Joop de Werd is sinds 1997 raadslid voor de VVD in de gemeenteraad van Breda. Hij hield zich daar voornamelijk bezig met sociale zaken, arbeidsmarktbeleid, welzijn en stedelijke ontwikkeling. Hij is echter al langer actief in de politiek. Zo was hij begin jaren 70 campagneleider voor de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen in Nieuw-Ginneken en bij de Tweede-Kamerverkiezingen. Tevens was hij acht jaar lang voorzitter van de afdeling Nieuw-Ginneken van de VVD. Naast zijn politieke activiteiten is hij al vijftien jaar werkzaam in het organisatie-advies en de executive search. Tot op heden was hij directeur van de divisie werving en selectie van Adecco Nederland.

De afgelopen jaren heeft hij ook een aantal bestuurlijke functies vervuld. Zo was hij zeven jaar lang voorzitter van de Sportadviesraad in Breda en was hij actief in het bestuur van de Bredase Carnavalsvereniging (BCV). Daarnaast is hij voorzitter geweest van de Bredase Radio en Televisie Stichting (BRTS), zat hij bij de Stichting NAC in de lift en maakte hij deel uit van de PR-commissie van NAC. Joop de Werd is 54 jaar.

Breda, 31 augustus 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie