Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie provincie voor Drentse publicaties

Datum nieuwsfeit: 01-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Subsidie voor Drentse publicaties

Assen, 1 september 2000
Persberichtnummer 00-071De provincie Drenthe stelt maximaal 10.000 gulden beschikbaar voor de uitgave van een atlas met niet eerder uitgegeven historische kaarten van Drenthe uit de jaren 1811-1813.
De Drentse Historische Vereniging wil deze atlas uitgeven als activiteit in het kader van haar twintigjarig bestaan. De uitgave wordt voorzien van een wetenschappelijk verantwoorde inleiding en zal van grote waarde zijn voor historisch onderzoek in de provincie Drenthe door zowel professionele als amateur-historici.

Drukkerij en uitgeverij Boon ontvangt een subsidie van 2.600 gulden voor de uitgave van een discussiebundel over de extreme armoede van arbeiders in de Drentse venen. De bundel, die onder redactie staat van dr. Richard Paping, sluit aan bij het provinciaal beleid om de bestudering van de geschiedenis van Drenthe te bevorderen. De Drents Historische Vereniging is van plan om rond dit thema een symposium te organiseren.

Servo Noorderbroek kan een subsidie tegemoet zien van 1.400 gulden voor de productie van een boek over de Tiktak Theater Shows. Het gaat hier om een wetenschappelijk verantwoorde historische uitgave over een tot nu toe onontgonnen gedeelte van de Drentse cultuurgeschiedenis. De uitgave legt de nadruk op kunstenaars en situaties in deze provincie.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie